GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MTU Aero Engines počeo gradnju pogona u Novoj Pazovi

MTU Aero Engines počeo gradnju pogona u Novoj Pazovi
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2021 / 19:00
Autor: SEEbiz
NOVA PAZOVA - Kompanija MTU Aero Engines AG danas je započela radove na izgradnji nove fabrike za popravku za MTU Maintenance Serbia.

Početak radova je obeležen u prisustvu Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, i Tomasa Jarzombeka, koordinatora za vazdušni transport Vlade Nemačke. Ceremoniji su takođe prisustvovali Ambasador Nemačke u Srbiji Thomas Schib, i predstavnici lokalnih organa.

MTU je vodeći proizvođač motora u Nemačkoj i jedan od najvećih pružaoca usluga održavanja avionskih motora na svetu. Ovim korakom, kompanija širi svoju postojeću mrežu MRO usluga (popravki, održavanja i operacija). Na novoj lokaciji u Novoj Pazovi blizu Beograda, MTU Maintenance Serbia d.o.o, podružnica u celosti u vlasništvu MTU, fokusiraće se isključivo na popravku komercijalnih delova motora. MTU planira da počne s radom na kraju 2022.

„Danas imam čast da vam i zvanično poželim dobrodošlicu u Srbiju. Mnogo truda i rada je uloženo u današnji dan, tri godine razgovaramo i sanjamo o ovome. Ovo se dešava kada ljudi vredno rade da dovedu ovako fantastičnu investiciju za Srbiju. Veoma sam zahvalan našim nemačkim prijateljima koji su umeli da prepoznaju kada se neko trudi i radi“ rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

"Internacionalizacija nemačke vazduhoplovne industrije važan je stub same industrije. Posvećenost MTU-a dokaz je poverenja koje nemačke kompanije imaju u Srbiju kao poslovnu lokaciju", rekao je Tomas Jarzombek, poslanik nemačkog parlamenta i koordinator savezne Vlade za vazduhoplovstvo i svemirski program „Današnja ceremonija je zadovoljavajući primer da uprkos teškim uslovima u vazduhoplovstvu izazvanim pandemijom Corona, planirani projekti nastavljaju da se realizuju.’

Komercijalno održavanje avionskih motora je ključni pokretač poslovnog uspeha kompanije MTU. Dodatna lokacija omogućiće fleksibilnost i ojačati konkurentnost kompanije na globalnom nivou.

„Delatnost komercijalnog održavanja čini više od 60 odsto našeg poslovnog prometa - i taj trend je u porastu. Nova fabrika u Srbiji doprineće efektivnosti postojeće mreže MRO lokacija sa koja posluje sa visokim performansama u Evropi, Aziji i Severnoj Americi," objasnio je Mihael Šrajeg, glavni programski direktor kompanije MTU Aero Engines. „Ovo dodatno povećanje kapaciteta u Srbiji je ključan element koji će nam omogućiti da ponudimo konkurentne usluge na globalnom tržištu. MTU je poznat po kvalitetu i pouzdanosti među partnerima i klijentima. Osnova za to su profesionalna obuka i razvoj. To je bio fokus našeg angažmana u Srbiji od početka našeg projekta. Jako cenimo izvanrednu podršku i partnerstvo Vlade Srbije.“

Tokom prethodne dve godine, MTU je sarađivao sa srpskim Ministarstvom obrazovanja kako bi pomogao da se Vazduhoplovna akademija u Beogradu razvila u vodeći centar za obuku u oblasti vazduhoplovstva. U skladu sa standardima kvaliteta vazduhoplovne industrije, profili poslova posebno prilagođeni tehnologiji motora su uvedeni još u septembru 2020. i prvi specijalisti za MTU Maintenance Serbia su obučeni. U isto vreme, prvi zaposleni uče dodatne veštine direktno na radnom mestu na MTU lokacijama u Nemačkoj i Poljskoj. Trenutno, MTU Maintenance Serbia ima više od 60 zaposlenih. Tokom narednih nekoliko godina, očekuje se da će broj zaposlenih na lokaciji porasti na oko 500.

Tagovi: MTU Aero Engines, Nova Pazova, Aleksandar Vučić
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
USKRSNICA
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
ZAGREB - Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine uoči Uskrsa svojim zaposlenicima isplatile uskrsnice, a sukladno važećim kolektivnim ugovorima i mogućnostima pojedinih kompanija u to je nagrađivanje zaposlenika ukupno uloženo više od 2,3 milijuna eura.
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE