GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MZLZ: Letovi prema 60 destinacija u ljetnom redu letenja

MZLZ: Letovi prema 60 destinacija u ljetnom redu letenja
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2022 / 08:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jučer, u nedjelju, započeo je ljetni red letenja 2022. godine u kojem je Zagreb povezan s ukupno 60 destinacija, odnosno 22 zrakoplovne kompanije lete na šest odredišta u domaćem prometu te 54 odredišta u međunarodnom prometu u 30 zemalja.
Raspored letova može se provjeriti na web stranici www.zagreb-airport.hr

Danas se navršava pet godina od otvorenja novog putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman. Nakon procesa gradnje te uspješno provedenih operativnih priprema, prijenosa tehnoloških i informacijskih procesa, različitih operativnih testiranja i obuka osoblja i korisnika, u utorak 28.03.2017. godine otvoren je novi, moderni putnički terminal ukupne površine 65.000 m², s 30 šaltera za prijavu putnika i prtljage, 12 novih zrakoplovnih parkirnih pozicija i 8 zračnih mostova.

Tijekom proteklih pet godina Zračna luka Franjo Tuđman bilježila je rast svih prometnih pokazatelja, do početka 2020. godine. Rekordni rezultati prometa ostvareni su 2019. godine, u kojoj je zabilježeno 3.4 milijuna putnika, a uslijedila su i priznanja i nagrade za kvalitetu usluge prema istraživanjima putnika. Organizacijom različitih zanimljivih i atraktivnih događanja u to vrijeme, novi putnički terminal profilirao se kao još jedna pozornica grada Zagreba.

Početkom 2020. godine uslijedilo je razdoblje obilježeno pandemijom koronavirusa, koja je izrazito negativno utjecala na zrakoplovnu industriju u cjelini, pa tako i na rezultate u Zagrebu.
Zračna luka Franjo Tuđman je cijelo vrijeme, od proglašenja pandemije 2020. godine, bila otvorena i operativna za civilni promet, specijalne letove, repatrijacijske letove, promet generalne avijacije te za teretni promet koji je bilježio veliki broj zrakoplova s humanitarnom pomoći i neophodnom medicinskom opremom. Iako je u razdoblju od početka pandemije zabilježeno drastično smanjenje prometa putnika u odnosu na 2019. godinu, kroz povećani teretni promet postalo je vidljivo koliki je zapravo značaj zračne luke u lancu opskrbe i organizacije funkcioniranja društva u cjelini. Osobito se to pokazalo u prihvatu humanitarnih letova nakon razornih potresa u Zagrebu i Petrinji.

Nakon razdoblja velikog pada i stagnacije prometa, uzrokovanog pandemijom koronavirusa, danas Zračna luka Franjo Tuđman bilježi lagani, postupni oporavak. Vjerujemo da će i upravo započeti ljetni red letenja biti na tom tragu. Unatoč tome što promet u Zagrebu još uvijek nije dosegnuo rezultate iz godina prije pandemije, nadamo se da je pred nama vrijeme novog rasta i u ovim aktualnim, izazovnim okolnostima.

Tagovi: Zračna luka Zagreb, Zračna luka Franjo Tuđman
PROČITAJ I OVO
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
DIVIDENDA
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
PODGORICA - Akcionari Crnogorskog Telekoma trebalo bi da na redovnoj Skupštini 5. juna razmatraju predlog odluke o raspodjeli dobiti za prošlu godinu, kojom se predlaže isplata dividende u iznosu od 5,56 miliona EUR, odnosno 12 centi bruto po akciji.
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
ZABRANE
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
TEL AVIV - Vlada izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u nedjelju je odlučila zaustaviti rad Al Jazeere u Izraelu dok traje rat u Gazi, tvrdeći da ta katarska medijska kuća prijeti nacionalnoj sigurnosti.
Zračna luka Rijeka nakon sramote: Spremni smo vratiti cijene na staro
POSIPANJE PEPELOM
Zračna luka Rijeka nakon sramote: Spremni smo vratiti cijene na staro
RIJEKA - Zračna luka Rijeka spremna je vratiti cijene korištenja parkinga za komercijalne svrhe na staro, ali pritom ima dva uvjeta.
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
PONUDA
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
ZAGREB - Hrvatski brodar Tankerska plovidba planira dati ponudu za dobrovoljno preuzimanje udjela od 35,49 posto koji već ne posjeduje u uvrštenom partneru Atlantskoj plovidbi, priopćilo je odvjetničko društvo koje zastupa Tankersku u transakciji.
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE