GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

N1 zainteresiran za zemaljsku koncesiju

N1 zainteresiran za zemaljsku koncesiju
INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2021 / 15:55
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Direktor Adria Newsa, nakladnika TV N1, Tihomir Ladišić uputio je u petak Agenciji za elektroničke medije (AEM) iskaz interesa za raspisivanje natječaja o dodjeli slobodnih zemaljskih (FTA) frekvencija.

Adria news d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, kao društvo sa značajnim iskustvom u proizvodnji medijskih sadržaja i programa za potrebe pružatelja medijske usluge TV N1, zainteresiran je da u budućnosti postane nakladnik televizije na državnoj razini u slobodnom zemaljskom prijemu, kaže se u dopisu upućenom AEM-u.

TV N1 pokrenuta je u listopadu 2014. te zahvaljujući suradnji 150 profesionalnih televizijskih i web novinara proizvodi informativni, sportski, zabavni i obrazovni sadržaj, ali pruža pravovremene i točne informacije s lica mjesta.

“Dugogodišnji trud i predanost prepoznati su kod hrvatskih gledatelja i šire, te se kao logičan korak nameće potreba za daljnjim razvojem putem dodjele zemaljske frekvencije na teritoriju Republike Hrvatske”, stoji u dopisu AEM-u.

Također se navodi da je, prema rezultatima mjerenja, N1 televizija najgledaniji televizijski kanal kroz cijeli dan od svih nezemaljskih televizijskih kanala.

“Slijedom navedenog, a posebno imajući u vidu bogato iskustvo u proizvodnji programa i velikom broju profesionalaca koji u tome sudjeluju, te potrebu da od produkcijskog centra postanemo pružatelj medijske usluge punog kapaciteta, uz prethodno ispunjavanje svih uvjeta koji su propisani važećim zakonodavstvom, ovim putem iskazujemo interes za slobodne zemaljske FTA (Free-to-air, nekodirano zemaljsko odašiljanje) frekvencije za teritorij Republike Hrvatske”, stoji u dopisu.

Pozivajući se na odredbe Zakona o elektroničkim medijima, nakladnik N1 poziva AEM da provede pripremne radnje za natječaj za dodjelu koncesije te da objave obavijest o namjeri davanja koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije i radija na tehničkoj podlozi koju utvrđuje Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije.

Tagovi: N1 televizija, Adria news, Tihomir Ladišić
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE