GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na Banovini farma pilića od pola milijarde eura

Na Banovini farma pilića od pola milijarde eura
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2023 / 09:47
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Tvrtka Perutnina Ptuj – PIPO iz Čakovca jučer je Ministarstvu graditeljstva podnijela zahtjev za lokacijsku dozvolu za prve tri peradarske farme na području Petrinje, Sunje i Martinske Vesi u sklopu kojih bi trebalo biti izgrađeno minimalno 100 peradarnika, piše Jutarnji list.

Potvrdio je to za dnevnik Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede koji na projektu radi od njegovih samih početaka. Pune tri godine.

Peradarnici u Petrinji prostirat će se na 85 hektara, na oko 50 hektara u Sunji te na isto toliko u Martinskoj Vesi. Početak je to finalizacije grandioznog projekta ukrajinskog poduzetnika Jurija Kosiuka, vlasnika tvrtke MHP na području Sisačko-moslavačke županije u koji namjerava uložiti više od 500 milijuna eura.

Riječ je o projektu u sklopu kojeg će se na području Petrinje, Sunje, Martinske Vasi, Popovače i Velike Ludine izgraditi više od 200 peradarnika, tvornica stočne hrane, valionica pilića, prostor za preradu te klaonica. U tim pogonima u prvoj fazi planira se zapošljavanje oko 1500 osoba, dok bi još oko dvije do tri tisuće stanovnika ove županije bilo vezano uz ove pogone kroz proizvodnju potrebne hrane za perad te ostale potrebne poslove. Kapacitet proizvodnje trebao bi u konačnici biti 25 milijuna komada peradi godišnje.

Osim zapošljavanja lokalnog stanovništva, dodatni benefit najvećeg financijskog ulaganja na područje ove županije u njenoj povijesti trebalo bi biti korištenje kapaciteta postojeće proizvodnje lokalnih poljoprivrednika za potrebe ovih farmi na prostoru od 40 do 50 tisuća hektara površine, piše novinar Jutarnjeg lista Krešimir Žabec.

Tagovi: farma pilića, Perutnina Ptuj, PIPO IPC, Tugomir Majdak
PROČITAJ I OVO
AB InBev usprkos bojkotu s tromjesečnim rastom dobiti
U PLUSU
AB InBev usprkos bojkotu s tromjesečnim rastom dobiti
NEW YORK - Najveća pivara na svijetu AB InBev u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila neto dobit od 1,51 milijardu dolara (1,41 milijardu eura), što je 15,2 posto više nego godinu ranije.
Continental ostvario gubitak u prvom kvartalu
GUBITAK
Continental ostvario gubitak u prvom kvartalu
FRANKFURT - Njemački proizvođač automobilskih dijelova Continental izvijestio je u srijedu da je u prvom tromjesečju poslovao s gubitkom, istaknuvši pad europske proizvodnje vozila na početku godine.
Croatia Airlines uveo novu sezonsku liniju Split - Istanbul
LETOVI
Croatia Airlines uveo novu sezonsku liniju Split - Istanbul
ZAGREB - Croatia Airlines je obavio prvi let na novoj sezonskoj liniji Split - Istanbul, čime je hrvatski nacionalni avioprijevoznik proširio ovogodišnju mrežu međunarodnih letova iz splitske zračne luke, objavili su iz Croatia Airlinesa.
Air Serbia imala najuspešniji april od osnivanja
SJAJNE BROJKE
Air Serbia imala najuspešniji april od osnivanja
BEOGRAD - Air Serbia je tokom aprila u redovnom saobraćaju prevezla 303.189 putnika što je najbolji aprilski rezultat od osnivanja kompanije 2013. godine i prvi put da je u tom mesecu premašen broj od 300 hiljada putnika.
Croatia Poliklinika postala vlasnik Marin Meda, vodeće poliklinike na dubrovačkom području
ŠIRENJE
Croatia Poliklinika postala vlasnik Marin Meda, vodeće poliklinike na dubrovačkom području
ZAGREB – Potpisivanjem Ugovora o kupoprodaji 100% osnivačkih prava i poslovnih udjela u ustanovi Poliklinika Marin Med, Croatia Poliklinika postala je vlasnik najveće i najpoznatije poliklinike na dubrovačkom području.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE