GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na Europskom forumu u Rijeci predstavit će se nova Zaklada Lürssen za poticanje mladih inženjera

Na Europskom forumu u Rijeci predstavit će se nova Zaklada Lürssen za poticanje mladih inženjera
ZAKLADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2024 / 14:36
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Sveučilište u Rijeci, Lürssen Design Centre Kvarner i Maritime Centre of Excellence organiziraju drugi Europski forum, posvećen temi održivosti maritimnih inovacijskih ekosustava.

Vrhunac ovogodišnjeg Foruma bit će predstavljanje i službeno pokretanje Zaklade Lürssen, kojom se želi doprinijeti razvoju potencijala u pomorskom sektoru, ali i potrebama zajednice. Forum će se održati u ponedjeljak 17. lipnja, od 10 sati u Atriju Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg Foruma koji je istraživao budućnost sveučilišta, ovogodišnji Forum usmjeren je na raspravu o suradnji na razvoju inovacija u kontekstu društveno odgovornog djelovanja sveučilišta i poslovnog sektora, s posebnim naglaskom na multilateralne inicijative.

„Sveučilište u Rijeci odabralo je put dinamičnog rasta, a suradnju sa širom zajednicom oduvijek smatra ključnim elementom u obostranom procesu razmjene znanja i ideja kojim razvijamo nove vještine i gledamo daleku budućnost. Tema ovogodišnjeg Foruma nipošto nije slučajna; okupili smo vrsne međunarodne i domaće stručnjake iz područja visokog obrazovanja, znanosti i poslovnog sektora s kojima ćemo nastojati pronaći odgovore na suvremene globalne izazove održivosti maritimnih gradova i regija. Naše je Sveučilište svjesno svoje društvene odgovornosti, stoga kao otvoreno i inovativno sveučilište želimo pridonijeti stvaranju pravednijeg društva i održive budućnosti. Forum je također izvrsna prilika za razmatranje dodatnih mogućnosti za suradnju na razvoju inovacija i praksi u kontekstu društveno odgovornog poslovanja“, najavila je Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci.

Na Forumu će se razgovarati o ekonomiji zelenog vodika, društvenoj odgovornosti istraživanja i inovacija, gradovima na vodi i brojnim drugim temama. Posebnost ove konferencije jest i predstavljanje novoosnovane Zaklade Lürssen.

„Osnivanjem Zaklade želimo istaknuti našu posvećenost održivim inovacijama i jačanju lokalne zajednice. Cilj nam je svakako i pružanje podrške i osnaživanje budućih mladih inženjera i lidera. Kroz našu Grupu, obvezat ćemo se da im osiguramo sve potrebne resurse i međunarodno iskustvo kako bi razvili kompetencije za sudjelovanje u stvaranju zelene budućnosti. Detalje ćemo najaviti u ponedjeljak na konferenciji koja je nastala kao rezultat suradnje sa Sveučilištem u Rijeci, a upravo međusobnu suradnju smatramo ključem napretka društva i samog pomorskog sektora“, rekao je Peter Lürssen, izvršni direktor Grupe Lürssen.

Tagovi: Lürssen, Zaklada Lürssen, Peter Lürssen, Snježana Prijić-Samaržija
PROČITAJ I OVO
Adidas izvijestio o preliminarnom rastu dobiti
U PLUSU
Adidas izvijestio o preliminarnom rastu dobiti
BERLIN - Preliminarna operativna dobit njemačkog giganta sportske opreme Adidasa porasla je u drugom tromjesečju, izvijestila je tvrtka u utorak.
Allianz planira preuzimanje singapurskog osiguravatelja
PLANOVI
Allianz planira preuzimanje singapurskog osiguravatelja
MÜNCHEN - Njemački osiguravatelj Allianz rekao je u srijedu da planira ojačati svoje poslovanje u Aziji preuzimanjem 51% kontrolnog udjela u singapurskom Income Insuranceu.
Galeria prodaje svoje turističke agencije
PRODAJA
Galeria prodaje svoje turističke agencije
BERLIN - Veliki njemački lanac robnih kuća Galeria Karstadt Kaufhof prodao je svoj odjel putničkih agencija njemačkom automobilističkom klubu ADAC.
Korejski Taewoong Logistics preuzeo riječkog autoprijevoznika LA Trans
AKVIZICIJE
Korejski Taewoong Logistics preuzeo riječkog autoprijevoznika LA Trans
RIJEKA - Južnokorejska logistička tvrtka Taewoong Logistics preuzela je nedavno riječkog autoprijevoznika LA Trans, specijaliziranog za prijevoz svih vrsta brodskih kontejnera.
Klaus: Proizvodnja mineralnih gnojiva u Petrokemiji mogla bi početi 1. rujna
NAJAVE
Klaus: Proizvodnja mineralnih gnojiva u Petrokemiji mogla bi početi 1. rujna
KUTINA - Proizvodnja mineralnih gnojiva u Petrokemiji Kutina mogla bi početi 1. rujna, kaže za Hinu sindikalac Željko Klaus, ističući zadovoljstvo radnika tom najavom, ali i njihovu zabrinutost sporošću u postizanju međudioničarskog ugovora između Vlade i većinskog vlasnika, turske grupacije Yildirim.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE