GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na ljubljanskom aerodromu sve više dugotrajno parkiranih letjelica

Na ljubljanskom aerodromu sve više dugotrajno parkiranih letjelica
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2020 / 19:31
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Iako ljubljansku zračnu luku očekuje izuzetno loša zimska sezona zbog ponovnog pooštravanja mjera za suzbijanje širenja novog koronavirusa, na platformi zračne luke nakuplja se broj dugotrajno parkiranih zrakoplova. Prema portalu Sierra5.net, Adria Tehnika je također zaključila ugovor o dugotrajnom parkiranju sa švicarskim prijevoznikom Swiss.

Prema Sierra5.net, Adria Tehnika sklopila je dugoročni ugovor o parkiranju sa švicarskim prijevoznikom iz Lufthansa Grupe, koji još nije obnovio vezu između Ljubljane i Züricha nakon proljetne obustave putničkog prometa, piše Slovenska tiskovna agencija.

Tvrtka za održavanje zrakoplova, u vlasništvu poljskog holdinga Avia Prime, postigla je dugoročni sporazum sa Švicarcima da zaštiti i osigura zrakoplov tijekom slijetanja dijela njihove flote te da održi tehničko stanje kako bi mogli ponovno letjeti kad za ovo tržište opet treba. Zbog nastavka epidemiološke situacije, zimska sezona bit će izuzetno loša za prijevoznike, a oni će iskoristiti samo mali dio svojih kapaciteta.

Uz to, sljedećih mjeseci na Brniku će se još dugo parkirati još više zrakoplova stranih zračnih prijevoznika, za što se u tom sektoru koristi i izraz zračna koma, javlja zrakoplovni portal.

Od ljeta su četiri bivša zrakoplova South African Airwaysa pod dugotrajnim parkiranjem na Brniku pod pokroviteljstvom Adrie Tehnike. Tijekom zime na Brniku će biti još tri zrakoplova Airbus A321 bankrotiranog britanskog prijevoznika Thomas Cook i jedan Mitsubishi CRJ900 irskog Cityjeta.

Veće ili manje radove na održavanju u to vrijeme izvodi npr. na zrakoplovima Airbus A319 i A320 britanskog niskotarifnog prijevoznika Easyjet, belgijskog prijevoznika Lufthansa Brussels Airlines i španjolskog Voloteea.

Prema Sierra5.metu, u tijeku su razgovori s još nekoliko prijevoznika, tako da će tijekom zime na Brniku vjerojatno biti smješten još veći raspon putničkih zrakoplova, iako će zimska sezona biti izuzetno loša u pogledu broja putnika. S obzirom na trenutnu situaciju, Ljubljana će biti povezana samo s Frankfurtom, Istanbulom, Beogradom i Podgoricom.

S obzirom da se operater zračne luke Fraport Slovenija suočava s velikim prekidom, iznajmljivanje zračne luke u svrhu dugotrajnog parkiranja zrakoplova toliko je važna alternativna djelatnost i dodatni izvor prihoda.

Prema portalu, najpoznatije zračne luke za usluge dugotrajnog parkiranja su aerodromu u pustniji Mojave na jugozapadu Sjedinjenih Država, Alice Springs u središnjoj Australiji, Amman u Jordanu, Shannon u Irskoj, Kemble u Velikoj Britaniji, Teruel u zapadnoj Španjolskoj te Tarbes i Chateauroux. u Francuskoj.

Tagovi: Aerodrom Ljubljana, Adria Tehnika, Avia Prime, Brussels Airlines, Swiss, Lufthansa, Fraport, Volotea, Thomas Cook
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE