GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Naftna industrija Srbije: Dividenda 42,61 RSD bruto

Naftna industrija Srbije: Dividenda 42,61 RSD bruto
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2018 / 09:14
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - U Beogradu je održana redovna sednica Skupštine akcionara NIS a.d. Novi Sad na kojoj je doneta Odluka o raspodeli dobiti za 2017. godinu, isplati dividendi i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti Društva.

Na osnovu ove odluke NIS a.d. Novi Sad će akcionarima na ime dividende isplatiti 6.948.003.644 dinara, odnosno 42,61 dinar po akciji bruto. Time će NIS a.d. Novi Sad akcionarima šestu godinu zaredom na ime dividende isplatiti 25 odsto prošlogodišnje neto dobiti Društva. Neto dobit NIS a.d. Novi Sad u 2017. godini iznosila je 27,8 milijardi dinara.

Pravo na dividendu za 2017. godinu imaju svi akcionari NIS a.d. Novi Sad koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na Dan akcionara X redovne sednice Skupštine akcionara, odnosno na dan 11. jun 2018. godine. Dan i postupak isplate dividende akcionarima odrediće Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad.

Takođe, Skupština akcionara je usvojila i Godišnji izveštaj NIS a.d. Novi Sad za 2017. godinu, kao i Finansijske izveštaje, Konsolidovane finansijske izveštaje i izveštaje o izvršenoj reviziji Finansijskih izveštaja i Konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2017. godinu.

Za revizora Finansijskih izveštaja i Konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2018. godinu izabrano je društvo „PricewaterhouseCoopers d.o.o. Beograd".

Na predlog većinskog akcionara, JAD „Gasprom njeft", na sednici Skupštine su za članove Odbora direktora NIS a.d. Novi Sad imenovani:

- Vadim Jakovljev, zamenik predsednika Izvršnog odbora, prvi zamenik generalnog direktora JAD „Gasprom njeft",

- Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS a.d. Novi Sad,

- Sergej Papenko, načelnik Departmana za rad sa zajedničkim preduzećima i efikasnost biznisa JAD "Gasprom njeft",

- Anatolij Černer, zamenik predsednika Izvršnog odbora, zamenik generalnog direktora za logistiku, preradu i promet JAD „Gasprom njeft",

- Aleksej Jankevič, član Izvršnog odbora, zamenik generalnog direktora za ekonomiku i finansije JAD „Gasprom njeft",

- Aleksandar Krilov, direktor Direkcije za regionalnu prodaju JAD „Gasprom njeft".

Na predlog Republike Srbije za članove Odbora direktora su imenovani:

– Nikola Martinović,
– Danica Drašković.

Za nezavisne članove Odbora direktora imenovani su Volfgang Rutenštorfer i Olga Visocka.

Za predsednika Odbora Skupštine akcionara za nadzor nad poslovanjem i postupkom izveštavanja akcionara NIS a.d. Novi Sad je imenovan Nenad Mijailović, dok su za članove tog Odbora imenovani Zoran Grujičić i Aleksej Urusov, direktor Direkcije za ekonomiku i korporativno planiranje JAD „Gasprom njeft".

Tagovi: Naftna industrija Srbije, dividenda, Danica Drašković, BSE:NIIS, Vadim Jakovljev, Kiril Tjurdenjev
PROČITAJ I OVO
Preuzimanje Alpine: Šest kandidata ušlo u drugi krug
KANDIDATI
Preuzimanje Alpine: Šest kandidata ušlo u drugi krug
LJUBLJANA - Od desetak kandidata za preuzimanje slovenskog proizvođača obuće Alpina, šest se kvalificiralo za nastavak procesa prodaje.
Umro Virgil Abloh, direktor kolekcija za muškarce kuće Louis Vuitton
IN MEMORIAM
Umro Virgil Abloh, direktor kolekcija za muškarce kuće Louis Vuitton
PARIZ - Amerikanac Virgil Abloh, stilist i umjetnički direktor kolekcija za muškarce i modne kuće Louis Vuitton i prvi veliki crni dizajner, umro je u nedjelju od raka u 42. godini, objavila je kuća LVMH, Vuittonova matična tvrtka.
Uber u Hrvatskoj planira ulaganja i širenje
PLANOVI
Uber u Hrvatskoj planira ulaganja i širenje
ZAGREB - Uber se u Hrvatskoj oporavlja nakon lanjskih pandemijskih restrikcija te planira nastaviti s ulaganjima i širenjem, kaže za Hinu country menadžerica Ubera za Hrvatsku Morena Šimatić.
Tramišak odbila natječaj na koji se mogla javiti samo jedna tvrtka
POTEZI
Tramišak odbila natječaj na koji se mogla javiti samo jedna tvrtka
ZAGREB - Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak kazala je u razgovoru za subotnji Jutarnji list da je odbila raspisati natječaj kad je shvatila da se na njega može javiti samo jedna tvrtka te je posao povjerila državnoj Financijskoj agenciji (Fina).
Luka Koper: Rast prihoda i dobiti u devet mjeseci
RAST
Luka Koper: Rast prihoda i dobiti u devet mjeseci
KOPER - Grupa Luka Koper je od siječnja do rujna 2021. u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećala prihode od prodaje usluga za devet posto na 168,2 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE