GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najavljeni novi otkazi u Cimosu

Najavljeni novi otkazi u Cimosu
OTPUŠTANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2023 / 08:58
Autor: SEEbiz
KOPER - Prema izvješću Televizije Slovenije, koparski Cimos pred novim je otkazom. Nakon što je njemačka tvrtka Mutares lani u rujnu preuzela tvrtku i najavila početak uspješne poslovne priče, nade zaposlenika u bolja vremena su isparile. U Sloveniji i Hrvatskoj bez posla je ostalo 100 ljudi.

Od ukupno 540 zaposlenih u Kopru, Senožečama i Vuzenici, ovaj put upitna je budućnost 40 redateljskih djelatnika u Sloveniji, te oko 60 u Hrvatskoj, objavila je Televizija Slovenija.

Odluku je uprava donijela bez pregovora, radničko vijeće je o tome obaviješteno samo putem e-maila.

Iz Cimosa se službeno ne izjašnjavaju, no neslužbeno se navodi da je toj odluci kumovao pad prodaje ili potražnje na stranim tržištima, navodi i televizija.

Aleš Hoge iz Radničkog vijeća Cimosa kazao je kako smatra da je postupak nepravilan i da će se morati ponoviti. Navodno novi vlasnici imaju velikih problema ili nisu previše zainteresirani za tvrtku, dodao je Hoge.

Prošlog utorka predstavnici uprave i radnika raspravljali su i o namjeri poslodavca da istupi iz poduzećeg kolektivnog ugovora, čime je tvrtka željela izbjeći redovita usklađivanja plaća. Nakon pregovora dogovorili su da tvrtka iznese novi prijedlog s mogućnošću zamrzavanja koordinacije na određeno vrijeme. Više bi se trebalo znati u petak kada će se ponovno sastati.

Tagovi: Cimos, otpuštanja
PROČITAJ I OVO
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
BOLJE OD OČEKIVANJA
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
KOPENHAGEN - Danski farmaceutski div Novo Nordisk, koji je prošle godine postao najvrednija tvrtka u Europi zahvaljujući velikom uspjehu svojih lijekova za mršavljenje, u četvrtak je nadmašio procjene dobiti za prvo tromjesečje.
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE