GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nataša Kalauz nova izvršna direktorica WWF Adrije

Nataša Kalauz nova izvršna direktorica WWF Adrije
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2021 / 11:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Stručnjakinja u području razvoja poslovanja, investicija i razvojnih strategija Nataša Kalauz, nova je izvršna direktorica WWF Adrije, regionalnog ureda te svjetske organizacije za zaštitu prirode sa sjedištem u Zagrebu, priopćeno je u ponedjeljak iz WWF Adrije.

Uz Hrvatsku, WWF Adria kroz razne aktivnosti djeluje i u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

Iz WWF-u Adria navode da se magistra međunarodnih odnosa i europskih studija Nataša Kalauz iskazala vodeći složene međunarodne programe diljem regije. Poslovno je iskustvo stjecala kao savjetnica za strateško planiranje u Vladi RH, kao članica Nacionalnog vijeća za konkurentnost RH, te kao savjetnica za razvoj politika za potporu malim i srednjim poduzećima. Bila je i voditeljica UNDP-ovog programa u Hrvatskoj, čime je usavršila temu održivog razvoja. Kao direktorica Odjela za međunarodnu trgovinu pri Veleposlanstvu Velike Britanije u Zagrebu, Kalauz je stekla višegodišnje iskustvo vodeći veliki tim savjetnika za politike i trgovinu u 11 zemalja regije. Posljednje dvije godine provela je kao partnerica u konzultantskoj tvrtki.

"Raduje me što ću imati mogućnost dati doprinos očuvanju prirode u našoj regiji. Iako po struci nisam biologinja, moje me iskustvo u UNDP-u dovoljno približilo temi zaštite prirode i važnosti održivog razvoja te sam uvjerena da ću pomoći WWF Adriji da se pozicionira kao vodeća organizacija za brigu i očuvanje prirode", poručila je nova izvršna direktorica Kalauz.

Vjeruje i da će dobro voditi tim od 70 stručnjaka diljem regije.

Prije Nataše Kalauz na čelu WWF Adrije bio je Deni Porej.

U 60 godina postojanja WWF (World Wide Fund for Nature) je prisutan na svim kontinentima i u više od stotinu država. WWF Adria osnovana je 2015., a rad organizacije usmjeren je na unaprjeđenje održivog upravljanja slatkovodnim ekosustavima, šumama i zaštićenim područjima, te na očuvanje mora i divljih vrsta, a sve to uz blisku suradnju lokalnih zajednica.

Fotografija: Women in Adria

Tagovi: Nataša Kalauz, WWF Adria, World Wide Fund for Nature, Deni Porej
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE