GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit Dukata 28,4 milijuna kuna

Neto dobit Dukata 28,4 milijuna kuna
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2020 / 16:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Neto dobit Dukata u 2019. iznosila je 28,4 milijuna kuna i bila je 22,7 posto manja nego u godini ranije, pokazuje financijsko izvješće Dukata objavljeno u petak.

Tijekom prošle godine ostvareni su poslovni prihodi od 1,85 milijardi kuna, što je pad od 0,2 posto prema godini ranije.

"U 2019. godine nastavljaju se negativni sektorski trendovi iz prethodnih razdoblja - pad proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj kao i pad broja proizvođača. Nadalje, nastavlja se ulazak tržišnih viškova izrazito niskih cijena, ponajviše trajnog mlijeka i polutvrdih sireva s non-EU i EU zemalja u Hrvatsku", ističe poslovodstvo Dukata u komentaru izvješća.

Navode i kako je pad profitabilnosti poslovanja rezultat rasta cijena sirovina, repromaterijala i energenata te promjena u strukturi prodaje.

Dukatovi prihodi od prodaje u prošloj su godini prema godini ranije povećani 1,9 posto, na 1,83 milijarde kuna. Prihodi od prodaje na domaćem tržištu, koji čine 84,7 posto ukupnih prihoda od prodaje, iznose 1,55 milijardi kuna te su u odnosu na 2018. veći za 2,6 posto.

Na međunarodnim tržištima prihodi od prodaje smanjeni su za 1,7 posto, na 280,2 milijuna kuna, i čine 15,3 posto ukupnih prihoda od prodaje.

Poslovni rashodi Dukata u 2019. su iznosili 1,82 milijarde kuna, što je 0,3 posto više nego godinu ranije.

U izvješću se navodi i kako je vrijednost ulaganja u dugotrajnu imovinu u 2019. iznosila 51,9 milijuna kuna, a najvećim je dijelom ulagano u proizvodnu opremu te skladišne kapacitete bjelovarske Sirele.

Po podacima iz konsolidiranog izvješća, Dukat grupa je u 2019. godini ostvarila neto dobit od 157,2 milijuna kuna, što je rast od 1,2 posto u odnosu na godinu ranije.

Konsolidirani poslovni prihodi grupe su iznosili 3,9 milijardi kuna i veći su za 3,4 posto, dok su poslovni rashodi porasli za 3,6 posto, na 3,7 milijardi kuna.

Dukat grupu čine matično društvo Dukat d.d. i 13 povezanih društava sa sjedištima u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Kosovu i Bugarskoj.

Tagovi: Dukat, Lactalis, Sirela
PROČITAJ I OVO
Hrvatski SPAR naručio 25.000, a austrijski 50.000 maski od Varteksa
POSLOVI
Hrvatski SPAR naručio 25.000, a austrijski 50.000 maski od Varteksa
ZAGREB - SPAR je izvijestio kako je ovih dana naručio veliki broj zaštitnih maski od Varteksa.
Talijanska kompanija razvila pokretni respirator
SJAJNA INOVACIJA
Talijanska kompanija razvila pokretni respirator
MILANO - U vremenu u kojem se svijet okuplja kako bi se riješio pandemije koronavirusa (COVID-19), Isinnova, tvrtka sa sjedištem u Bresciji osmislila je nevjerojatnu inovaciju.
HUP: Potpore će moći koristiti i tvrtke koje su otpuštale
POTPORE
HUP: Potpore će moći koristiti i tvrtke koje su otpuštale
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) pozdravlja najavu Ministarstva rada i mirovinskog sustava po kojoj će potpore za očuvanje radnih mjesta moći koristiti i tvrtke koje su otpuštale radnike prije stupanja na snagu travanjskog paketa Vladinih mjera, izvijestili su u nedjelju iz HUP-a.
HZZ uplaćuje poduzetnicima više novca nego su tražili
UPLATE
HZZ uplaćuje poduzetnicima više novca nego su tražili
ZAGREB - Na poslovne račune mnogih hrvatskih tvrtki ovih je dana sjela uplata Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Luka Bar: Radnici pristali na niže plate zbog krize
ZARADE
Luka Bar: Radnici pristali na niže plate zbog krize
BAR - Zarade zaposlenih u Luci Bar za april, maj i jun biće manje za 10 do 20 odsto da bi se ova državna kompanija izborila sa krizom u poslovanju izazvanog pandemijom koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE