GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit Dukata 28,4 milijuna kuna

Neto dobit Dukata 28,4 milijuna kuna
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2020 / 16:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Neto dobit Dukata u 2019. iznosila je 28,4 milijuna kuna i bila je 22,7 posto manja nego u godini ranije, pokazuje financijsko izvješće Dukata objavljeno u petak.

Tijekom prošle godine ostvareni su poslovni prihodi od 1,85 milijardi kuna, što je pad od 0,2 posto prema godini ranije.

"U 2019. godine nastavljaju se negativni sektorski trendovi iz prethodnih razdoblja - pad proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj kao i pad broja proizvođača. Nadalje, nastavlja se ulazak tržišnih viškova izrazito niskih cijena, ponajviše trajnog mlijeka i polutvrdih sireva s non-EU i EU zemalja u Hrvatsku", ističe poslovodstvo Dukata u komentaru izvješća.

Navode i kako je pad profitabilnosti poslovanja rezultat rasta cijena sirovina, repromaterijala i energenata te promjena u strukturi prodaje.

Dukatovi prihodi od prodaje u prošloj su godini prema godini ranije povećani 1,9 posto, na 1,83 milijarde kuna. Prihodi od prodaje na domaćem tržištu, koji čine 84,7 posto ukupnih prihoda od prodaje, iznose 1,55 milijardi kuna te su u odnosu na 2018. veći za 2,6 posto.

Na međunarodnim tržištima prihodi od prodaje smanjeni su za 1,7 posto, na 280,2 milijuna kuna, i čine 15,3 posto ukupnih prihoda od prodaje.

Poslovni rashodi Dukata u 2019. su iznosili 1,82 milijarde kuna, što je 0,3 posto više nego godinu ranije.

U izvješću se navodi i kako je vrijednost ulaganja u dugotrajnu imovinu u 2019. iznosila 51,9 milijuna kuna, a najvećim je dijelom ulagano u proizvodnu opremu te skladišne kapacitete bjelovarske Sirele.

Po podacima iz konsolidiranog izvješća, Dukat grupa je u 2019. godini ostvarila neto dobit od 157,2 milijuna kuna, što je rast od 1,2 posto u odnosu na godinu ranije.

Konsolidirani poslovni prihodi grupe su iznosili 3,9 milijardi kuna i veći su za 3,4 posto, dok su poslovni rashodi porasli za 3,6 posto, na 3,7 milijardi kuna.

Dukat grupu čine matično društvo Dukat d.d. i 13 povezanih društava sa sjedištima u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Kosovu i Bugarskoj.

Tagovi: Dukat, Lactalis, Sirela
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE