GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit Kraš grupe skočila 64 posto

Neto dobit Kraš grupe skočila 64 posto
SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2021 / 14:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kraš grupa je u prvom polugodištu ostvarila neto dobit od 21,9 milijuna kuna, što je rast od 8,6 milijuna kuna ili 64,2 posto u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće Kraša objavljeno u srijedu.

Konsolidirani prihodi grupe dosegnuli su 488,2 milijuna kuna, što je za 30,4 milijuna kuna ili 6,6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Pritom su prihodi od prodaje bili 481,4 milijuna kuna, od čega su na domaćem tržištu porasli 15,8 posto, na 257,7 milijuna kuna, a na inozemnom za 9,1 posto, na 220 milijuna kuna.

Iz Kraša navode kako je ukupan obujam prodaje povećan za 10,9 posto, odnosno za 1.695 tona u odnosu na isto razdoblje lani te iznosi 17.278 tona. Na domaćem tržištu ostvaren je količinski rast prodaje od 9,2 posto, dok je izvoz uvećan za 12,8 posto, pri čemu su "na gotovo svim značajnijim izvoznim tržištima ostvareni bolji prodajni rezultati u odnosu na prethodnu godinu usprkos nastavku pandemije covid-19 i ekonomskih posljedica koje prate tu krizu".

Gledano po kategorijama, najveći rast prodaje ostvaren je u grupi kakao proizvoda, za 18,2 posto, koji je i generator rasta prihoda od prodaje, navodi se u izvješću. Bombonska grupa je ostvarila rast od 13,9 posto, a grupa keksa i vafla od 8,1 posto.

U izvješću se navodi i kako je od početka 2021. na dijelu tržišta regije napravljen zaokret u poslovanju koje je nastavljeno po novom modelu suradnje s jednim distributerom što donosi dublju distribuciju, veću kvalitetu izlaganja u maloprodaji i manji poslovni rizik za Kraš.

Ukupni rashodi Kraš grupe u prvom su polugodištu porasli za 4,2 posto, na 461,1 milijun kuna.

„Poslovanje u neizvjesnim uvjetima pandemije poseban je izazov, a ostvarenje značajnih uspjeha u poslovanju i rasta u svim kategorijama unatoč teškim okolnostima predstavlja i osobito zadovoljstvo. Za naše rezultate ključan je ponajprije doprinos svih zaposlenica i zaposlenika čitave Kraš grupe, na kojem im zahvaljujem", poručio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Kraša. Dodao je da su imperativi njihova poslovanja i dalje povećanje konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu, unaprjeđenje proizvodnje i zadovoljstvo krajnjih potrošača, radnika i dioničara.

Tagovi: Kraš, poslovni rezultati, Kraš grupa, Slavko Ledić, Karolina
PROČITAJ I OVO
Turističke kompanije već traže radnike za iduću sezonu
RADNICI
Turističke kompanije već traže radnike za iduću sezonu
ZAGREB - U cilju razvoja turizma visoke kvalitete bit će nužno povećati i osigurati cjelogodišnja primanja te poboljšati uvjete rada.
Udruge: Stožer je nepravedan prema noćnim klubovima i barovima
NEZADOVOLJSTVO
Udruge: Stožer je nepravedan prema noćnim klubovima i barovima
ZAGREB - Udruga Glas poduzetnika i Udruga noćnih klubova i barova smatraju da je besmisleno što noćni klubovi i barovi ne mogu raditi poslije ponoći, tvrde da je takva odluka Stožera civilne zaštite RH nepravedna prema njima, naročito sada kada je gotovo cijela EU ukinula ograničenja za njihov rad.
Austrijski PicoPACK Group seli proizvodnju iz Indije u Knin, planiraju zaposliti 300 ljudi
PRILIKE
Austrijski PicoPACK Group seli proizvodnju iz Indije u Knin, planiraju zaposliti 300 ljudi
KNIN - Gradončelnik grada Knina Marijo Ćaćić i župan Marko Jelić održali su sastanak sa predstavnicima društva PicoPACK Group Austrija, poznate kompanije sa poslovnicama u nekoliko država po Europi i Aziji, koja dosadašnji pogon u Indiji planira preseliti u Knin.
Zmago Skobir nakon 14 godina odlazi s vrha ljubljanske zračne luke
ODLAZAK
Zmago Skobir nakon 14 godina odlazi s vrha ljubljanske zračne luke
LJUBLJANA - Krajem rujna od vrha ljubljanske zračne luke oprostit će se generalni direktor Fraport Slovenija Zmago Skobir. Fraport Slovenija od listopada će voditi Babett Stapel.
Velike promjene u upravama i NO-ima hrvatskih tvrtki početkom rujna
GOSPODARSKI PREGLED
Velike promjene u upravama i NO-ima hrvatskih tvrtki početkom rujna
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice rujna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE