GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ni Starbucks se više neće reklamirati na društvenim mrežama

Ni Starbucks se više neće reklamirati na društvenim mrežama
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2020 / 08:58
Autor: SEEbiz / Klix.ba
NEW YORK - Starbucks, jedan od najpoznatijih lanaca ugostiteljskih objekata u svijetu, objavio je da se više neće reklamirati na društvenim mrežama. Poručili su da je to njihova reakcija na govor mržnje. Isto to će učiniti još nekoliko korporacija.

Ovaj lanac ugostiteljskih objekata se pridružio kompanijama Coca-Cola, Diageo i Unilever koje su također odlučile da se ne oglašavaju na društvenim mrežama.

Glasnogovornik Starbucksa je izjavio za BBC da se "pauziranje" ovakvog sponzoriranja neće odnositi na YouTube. Istakli su da su "imali međunarodni dijalog sa medijskim partnerima i organizacijama za ljudska prava u cilju da se zaustavi širenje govora mržnje". I dalje će biti prisutni na društvenim mrežama i to u obliku objava koje se ne naplaćuju.

Starbucks se odlučio na ovaj potez nakon što je Coca-Cola pozvala na "veću odgovornost" kompanija na društvenim mrežama. Globalni proizvođač bezalkoholnih pića će obustaviti reklamiranje na svim društvenim mrežama.

Ovakve odluke navedenih kompanija su uslijedile u trenutku kada mnogi kritikuju Facebookov odnos prema objavama na ovoj društvenoj mreži. Iz Facebooka su reagovali obećavši da će u budućnosti označavati sadržaj koji smatraju štetnim ili obmanjujućim.

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg je najavio da će se zabraniti objavljivanje sadržaja u kojem se tvrdi da su ljudi zbog svoje rasne, etničke, nacionalne, vjerske, seksualne, rodne pripadnosti prijetnja po druge. Pokretači kampanje protiv govora mržnje su optužili Facebook da ne čini dovoljno da onemogući govor mržnje i objavljivanje dezinformacija.

Tagovi: Starbucks, StopHateForProfit, YouTube, društvene mreže, Coca-Cola, Diageo, Honda, Unilever
PROČITAJ I OVO
Stručnjaci: referendum o Rio Tintu moguć ali ne i obavezujući
ŽIVOTNA SREDINA
Stručnjaci: referendum o Rio Tintu moguć ali ne i obavezujući

BEOGRAD - Nedavna izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će o izgradnji rudnika litijuma u Jadru odlučivati građani na referendumu izazvala je pažnju javnosti ali ju je istovremeno i podelila.

Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
MOST
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
KOMARNA - Na gradilištu Pelješkog mosta podignut je i montiran prvi zatvarajući segment „CR 4“ između stupova S4 i S5, pa je sada ukupno spojeno 620 metara konstrukcije sa strane Komarne.
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju
VAKCINE
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju

BEOGRAD - Fabrika vakcina "Sinofarm" gradiće se u blizini Zemun polja

Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
OGORČENJE
Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
PODGORICA-Na društvenim mrežama se pojavila informacija da se u avionu nacionalnom avio prevozniku Air Montenegro služi ketering identičan onom u Air Srbija.
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi
FIJASKO
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi

NEW YORK - Nekoliko pošiljaka cjepiva Johnson&Johnson za covid-19 koje se proizvodi u tvornici u Baltimoreu i kojega se proizvodnja prije nekoliko tjedana morala zaustaviti, morat će se baciti, priopćile su u petak američke zdravstvene vlasti.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE