GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nina Mimica nova članica Uprave za inovacije u Studencu

Nina Mimica nova članica Uprave za inovacije u Studencu
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2022 / 08:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Nadzorni odbor Studenca potvrdio je Ninu Mimicu novom članicom Uprave za inovacije (CINO) u Studencu i time učvrstio strateški smjer poslovanja jednog od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj.

Nina Mimica će biti odgovorna za osmišljavanje i provedbu inovativnih projekata, implementaciju napredne analitike i korištenje tehnologije za razvoj kompanije. Također, vodit će Studenac Digital koji će, kao centralna točka izvrsnosti kompanije, razvijati inovacije u skladu s tržišnim trendovima te istovremeno optimizirati poslovanje Studenca, ali i donositi nova rješenja.

Nina Mimica pridružuje se dosadašnjoj Upravi koju čine Michal Senczuk, predsjednik Uprave, Rafal Cieslakowski, član Uprave za komercijalne poslove, Dragan Baškarad, član Uprave za operativne poslove, Filip Bilanović, član Uprave za razvoj poslovne mreže i Michal Halwa, član Uprave za financije.

„Veliko nam je zadovoljstvo što se Nina pridružuje Upravi Studenca jer će njezina stručnost i motivirajuće liderstvo dodatno doprinijeti daljnjem provođenju poslovne strategije kompanije. Naime, inovacije i digitalna transformacija naš su zacrtani strateški smjer kako bismo napravili još jedan korak bliže kupcima, ali i povećali učinkovitost cjelokupnog poslovanja. Upravo smo zato i pokrenuli Studenac Digital, centar izvrsnosti za inovacije i najnaprednije korištenje analitike i upravljanje podacima. Studenac već sada u svom inovativnom proximity formatu nema izravnu konkurenciju, a intenzivno ćemo nastaviti obogaćivati ponudu prema specifičnim potrebama kupaca. Osnaženi iskustvom, znanjem i novom energijom koju donosi Nina, nastavljamo s ulaganjem u razvoj inovacija te aktivno osluškujemo dinamično tržište i tražimo prilike kako bismo čim uspješnije odgovorili na potrebe naših kupaca“ poručio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

U Upravu Studenca Nina Mimica je došla s pozicije direktorice Sektora marketinga u Studencu i u protekle je tri godine sa svojim timom značajno unaprijedila brojne marketinške aspekte poslovanja i osnažila niz procesa. Pokrenula je i inicirala niz projekata iz područja marketinškog razvoja što se pokazalo čvrstim temeljem i referencom za novu poziciju upravljanja centrom za inovacije Studenca te razvijanju i osmišljavanju inovacijskih procesa na nivou cijele kompanije.

„Razgranata mreža Studenca, kao jednog od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj s više od 1000 prodavaonica i 5500 zaposlenika, ima različite potrebe, a s centrom izvrsnosti posvećenom inovacijama, tehnologiji i korištenju napredne analitike, bit ćemo spremniji i fokusiraniji na specifične potrebe kupaca, ali i šire. Naime, Studenac Digital će razvijati inovacije za unapređenje temeljnog (core) poslovanja Studenca, a novozaposleni članovi interdisciplinarnog tima čine okosnicu našeg učinkovitog upravljanja podacima. Podatke i analitiku, kao i općenito potencijale tehnologije, vidimo kao značajan korak bliže kupcima, ali i kao sredstvo kako bismo cjelokupno poslovanje učinili još agilnijim i učinkovitijim. Veselim se što ću sada i kao članica Uprave moći podržati Studenac u daljnjem razvoju i poslovnim rezultatima“, izjavila je Nina Mimica, članica Uprave za inovacije u Studencu.

Nina Mimica je diplomirala na Američkoj visokoj školi za management i tehnologiju (ACMT), danas poznatoj kao Rochester Institute of Technology - RIT Croatia, a uz to je stekla i MBA diplomu iz područja međunarodnog poslovanja, što je utjecalo na njen profesionalni razvoj i orijentaciju. Svoje poslovno iskustvo stjecala je na pozicijama u različitim industrijama, od sektora oglašavanja, proizvodnje do telekomunikacija, a cijela karijera pretežno se odvijala u području marketinga. Prije dolaska u Studenac 2019., Nina Mimica je tijekom šest godina radila u Hrvatskom Telekomu, isprva u marketingu lokalnog tipa, u razvoju proizvoda, a kasnije i u sjedištu Deutsche Telekoma u Njemačkoj i to na međunarodnoj strategiji razvoja proizvoda i inovacijama te na vođenju složenih projekta na razini članica grupe Deutsche Telekom.

Tagovi: Nina Mimica, Studenac, Michal Senczuk, Deutsche Telekom, Hrvatski Telekom
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE