GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Niz problema pritišće poslovanje Đure Đakovića

Niz problema pritišće poslovanje Đure Đakovića
KORONAKRIZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2020 / 11:02
Autor: SEEbiz
SLAVONSKI BROD - Društva grupacije Đuro Đaković imaju u tijeku niz projekata na domaćem i inozemnom tržištu koji su dogovorno s naručiteljima stavljeni „na čekanje“, što podrazumijeva nemogućnost njihovog izvršenja sukladno planiranoj dinamici (nemogućnost isporuke i ugradnje naručenih dobara) uslijed važećih mjera u RH, ali i odgovarajućih istovrsnih mjera u inozemstvu.

Također je zastao i niz pregovora o potencijalnim budućim poslovima, koji iz istih razloga ne mogu biti realizirani, kao i zbog toga što i sami naručitelji ograničavaju svoje poslovanje samo na nužne poslove.

Vidljiv je negativni utjecaj pandemije COVID-19 na cijeli lanac nabave, a samim time i na proces proizvodnje. Trenutno grupacija raspolaže sa zalihama određenih proizvoda, koji za sada omogućuju proces proizvodnje smanjenim kapacitetom, ali sve više se ističe problem transporta određenih proizvoda uslijed važećih mjera.
Osim navedenog, grupacija je u fazi restrukturiranja te pronalaženja potencijalnog strateškog partnera, što je u svim novonastalim okolnostima također otežano budući da je poslovanje tržišta na svjetskoj razini trenutno usmjereno prvenstveno obrani od korona virusa.

Društva grupacije Đuro Đaković prilagodila su rad novonastalim okolnostima. Poštujući i maksimalno primjenjujući sve odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, društva su organizirala rad na način da se proizvodnja odvija u smanjenom kapacitetu kako bi se zaštitilo zdravlje radnika. Pritom je za dio radnika organiziran rad od kuće, dio radnika koristi godišnje odmore, plaćene i neplaćene dopuste sukladno važećim propisima, pri čemu se Društva s posebnom pažnjom odnose prema najugoženijim skupinama radnika (stariji i kronični bolesnici).

Međutim, ovakva organizacija rada također je prouzročila poteškoće u smislu smanjene realizacije te potrebe za angažiranjem kooperacije u većem opsegu nego do sada.

Nadalje, Društva grupacije, također su predala zahtjeve HZZ-u za dodjelu potpore za očuvanje radnih mjesta, a planira se i predaja zahtjeva Poreznoj upravi za odgodu plaćanja poreza, doprinosa i drugih davanja.

Ukoliko se trenutna situacija produlji, za očekivati je sve veće poteškoće u nabavi proizvoda i usluga, a samim time i snažnije poteškoće u procesu proizvodnje, o čemu ćemo i dalje uredno izvješćivati javnost o daljnjem razvoju događaja vezanih uz utjecaj COVID-a 19 na poslovanje Grupacije, priopćeno je iz kompanije.

Tagovi: Đuro Đaković, koronakriza, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE