GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Niz problema pritišće poslovanje Đure Đakovića

Niz problema pritišće poslovanje Đure Đakovića
KORONAKRIZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2020 / 11:02
Autor: SEEbiz
SLAVONSKI BROD - Društva grupacije Đuro Đaković imaju u tijeku niz projekata na domaćem i inozemnom tržištu koji su dogovorno s naručiteljima stavljeni „na čekanje“, što podrazumijeva nemogućnost njihovog izvršenja sukladno planiranoj dinamici (nemogućnost isporuke i ugradnje naručenih dobara) uslijed važećih mjera u RH, ali i odgovarajućih istovrsnih mjera u inozemstvu.

Također je zastao i niz pregovora o potencijalnim budućim poslovima, koji iz istih razloga ne mogu biti realizirani, kao i zbog toga što i sami naručitelji ograničavaju svoje poslovanje samo na nužne poslove.

Vidljiv je negativni utjecaj pandemije COVID-19 na cijeli lanac nabave, a samim time i na proces proizvodnje. Trenutno grupacija raspolaže sa zalihama određenih proizvoda, koji za sada omogućuju proces proizvodnje smanjenim kapacitetom, ali sve više se ističe problem transporta određenih proizvoda uslijed važećih mjera.
Osim navedenog, grupacija je u fazi restrukturiranja te pronalaženja potencijalnog strateškog partnera, što je u svim novonastalim okolnostima također otežano budući da je poslovanje tržišta na svjetskoj razini trenutno usmjereno prvenstveno obrani od korona virusa.

Društva grupacije Đuro Đaković prilagodila su rad novonastalim okolnostima. Poštujući i maksimalno primjenjujući sve odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, društva su organizirala rad na način da se proizvodnja odvija u smanjenom kapacitetu kako bi se zaštitilo zdravlje radnika. Pritom je za dio radnika organiziran rad od kuće, dio radnika koristi godišnje odmore, plaćene i neplaćene dopuste sukladno važećim propisima, pri čemu se Društva s posebnom pažnjom odnose prema najugoženijim skupinama radnika (stariji i kronični bolesnici).

Međutim, ovakva organizacija rada također je prouzročila poteškoće u smislu smanjene realizacije te potrebe za angažiranjem kooperacije u većem opsegu nego do sada.

Nadalje, Društva grupacije, također su predala zahtjeve HZZ-u za dodjelu potpore za očuvanje radnih mjesta, a planira se i predaja zahtjeva Poreznoj upravi za odgodu plaćanja poreza, doprinosa i drugih davanja.

Ukoliko se trenutna situacija produlji, za očekivati je sve veće poteškoće u nabavi proizvoda i usluga, a samim time i snažnije poteškoće u procesu proizvodnje, o čemu ćemo i dalje uredno izvješćivati javnost o daljnjem razvoju događaja vezanih uz utjecaj COVID-a 19 na poslovanje Grupacije, priopćeno je iz kompanije.

Tagovi: Đuro Đaković, koronakriza, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Potonuli prihodi Budvanske rivijere, plata smanjene 15%
TEŠKA GODINA
Potonuli prihodi Budvanske rivijere, plata smanjene 15%
BUDVA - Prihodi većinski državne hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera od januara do kraja septembra ove godine manji su za 17,5 miliona eura, odnosno 87 odsto, dok je broj ostvarenih noćenja za 86 odsto manji nego u istom periodu lani.
Vuković: Maraš raspoređena na poslove savjetnika
PLANTAŽE
Vuković: Maraš raspoređena na poslove savjetnika
PODGORICA - Odbor direktora je na jučerašnjoj sjednici razriješio Maraš sa funkcije izvršnog direktora Plantaža na lični zahtjev, a odlučio da na njeno mjesto bude imenovan Miroslav Vuković, dosadašnji direktor Sektora pravnih i opštih poslova.
Lidl ulazi na tržište BiH kroz dvije godine
NESLUŽBENO
Lidl ulazi na tržište BiH kroz dvije godine

SARAJEVO - Poznati njemački maloprodajni lanac "Lidl" razmatra mogućnost da narednih godina uđe na tržište BiH, navode njemačke ekonomske novine Lebensmittel zeitung.net

Plenković: Veledrogerijama uplaćeno 300 milijuna kuna
OTKRIĆA
Plenković: Veledrogerijama uplaćeno 300 milijuna kuna
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković izvijestio je u subotu da je Ministarstvo financija veledrogerijama u petak uplatilo 300 milijuna kuna te da će u ponedjeljak ujutro biti održan sastanak s predstavnicima veledrogerija.
Slovenija uvodi elektronske vinjete
VINJETE
Slovenija uvodi elektronske vinjete
LJUBLJANA - Ovoga je tjedna slovenski parlament usvojila izmjenu i dopunu Zakona o cestarini sa 74 glasa za i nijednim protiv, koji pruža pravni temelj za uvođenje elektroničkih vinjeta za osobne automobile.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE