GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Niz ugovora Ericssona Nikole Tesle u području digitalne transformacije javne uprave i usluga

Niz ugovora Ericssona Nikole Tesle u području digitalne transformacije javne uprave i usluga
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2023 / 15:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je u lipnju i srpnju nove ugovore u segmentu digitalne transformacije javne uprave i usluga. Ugovori su vrijedni više od 6,8 milijuna eura bez PDV-a.

S Ministarstvom pravosuđa i uprave i Državnom geodetskom upravom potpisan je Okvirni dvogodišnji ugovor o održavanju Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS). Ugovorom su pokrivene usluge korektivnog, preventivnog, adaptivnog i perfekcijskog održavanja, posebne usluge te usluge podrške uvozu katastarskih općina u ZIS i osnivanje Baze zemljišnih podataka. Navedenim uslugama osigurava se kontinuitet u održavanju svih do sada razvijenih funkcionalnosti ZIS-a koje se razvijaju od 2007. godine, a koje su značajno nadograđene posljednjih godina sredstvima iz Zajma Svjetske banke i europskih fondova. ZIS je interna aplikacija koju koristi oko 2.000 djelatnika naručitelja, dok upotreba javnog dijela (OSS) raste iz godinu u godinu. OSS ima više od 200 milijuna upita godišnje, preko 80 razvijenih servisa opslužuje različite institucije, dok više od 30 institucija redovito koristi podatke iz ZIS-a. ZIS je jedan od prvih sustava u Republici Hrvatskoj u kojem su informacijskim sustavom povezane dvije institucije na razini podataka i poslovnih procesa.

S Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje potpisan je ugovor o usluzi razvoja nacionalne aplikacije za povezivanje s EU sustavom Electronic Exchange of Social Security Information (EESSI), za potrebe ovog zavoda. Uspješnom implementacijom omogućit će se automatizacija izrade potvrda i P5000 obrazaca kojima se potvrđuju razdoblja osiguranja za vrijeme rada osiguranika u RH što će ubrzati navedeni proces.

S Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike surađivat će se na projektu izrade i uspostave sustava za e-dostavu kolektivnih ugovora. Cilj je digitalizirati dio poslovnih procesa koji se odnose na zaprimanje i evidentiranje kolektivnih ugovora, odnosno uspostaviti informacijski sustav za e-dostavu i e-bazu kolektivnih ugovora.

Tagovi: Ericsson Nikola Tesla, Ericsson NT, Gordana Kovačević
PROČITAJ I OVO
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE