GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka mala i srednja poduzeća na meti hakera

Njemačka mala i srednja poduzeća na meti hakera
HAKERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2023 / 19:43
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Digitalizacijom poslovanja tvrtke otvaraju vrata i kibernetičkom kriminalu. Analize pokazuju da su u Njemačkoj od 2018. do 2020. tri od 10 malih i srednjih poduzeća bila meta cyber napada.

Istraživanje koje je u četvrtak objavila njemačka razvojna banka KfW pokazalo je da su posebno na meti bile veće tvrtke s više od 100 zaposlenih te one s posebno izraženim digitalnim aktivnostima.

Tako je napadnuto 43 posto tvrtki koje su 2020. potrošile više od 100.000 eura na digitalizaciju. Među tvrtkama koje nisu imale tako velika ulaganja udio je bio samo 23 posto.

Najveća prijetnja bila je to što je haker ucjenjivao tvrtku da plaća novac za pristup blokiranim datotekama i sustavima ili da šuti.

Vrlo uobičajena vrsta napada bilo je zlonamjerno slanje velike količine podataka na ciljanu stranicu, izvijestila je banka pozivajući se na istraživanje u više od 11.000 tvrtki.

Stručnjaci smatraju da će sve intenzivnija digitalizacija sa sobom donijeti nove oblike makinacija.

U mnogim malim i srednjim poduzećima opasnost se ili ne prepoznaje ili se iz drugih razloga nedovoljno kontrolira. Na primjer, tvrtkama je teško pronaći odgovarajuće stručnjake za IT sigurnost ili pouzdane pružatelje ove vrste usluga.

Studija stoga predlaže sastavljanje popisa pružatelja IT usluga na temelju definiranih kvalitativnih kriterija.

Zahtjevi koje nameće zaštita podataka i sigurnost datoteka i dalje su najveće prepreke digitalizaciji u malim i srednjim poduzećima, rekao je glavni ekonomist KfW-a Fritzi Köhler-Geib.

Mnogi IT sigurnosni incidenti, dodala je, mogu se spriječiti odgovarajućom edukacijom, obukom i kontinuiranim učenjem.

Tagovi: hakerski napadi, njemačke tvrtke, njemačka ekonomija
PROČITAJ I OVO
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
DIVIDENDA
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
PODGORICA - Akcionari Crnogorskog Telekoma trebalo bi da na redovnoj Skupštini 5. juna razmatraju predlog odluke o raspodjeli dobiti za prošlu godinu, kojom se predlaže isplata dividende u iznosu od 5,56 miliona EUR, odnosno 12 centi bruto po akciji.
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
ZABRANE
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
TEL AVIV - Vlada izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u nedjelju je odlučila zaustaviti rad Al Jazeere u Izraelu dok traje rat u Gazi, tvrdeći da ta katarska medijska kuća prijeti nacionalnoj sigurnosti.
Zračna luka Rijeka nakon sramote: Spremni smo vratiti cijene na staro
POSIPANJE PEPELOM
Zračna luka Rijeka nakon sramote: Spremni smo vratiti cijene na staro
RIJEKA - Zračna luka Rijeka spremna je vratiti cijene korištenja parkinga za komercijalne svrhe na staro, ali pritom ima dva uvjeta.
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
PONUDA
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
ZAGREB - Hrvatski brodar Tankerska plovidba planira dati ponudu za dobrovoljno preuzimanje udjela od 35,49 posto koji već ne posjeduje u uvrštenom partneru Atlantskoj plovidbi, priopćilo je odvjetničko društvo koje zastupa Tankersku u transakciji.
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE