GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka uprava za autoceste traži više novca za obnovu mostova

Njemačka uprava za autoceste traži više novca za obnovu mostova
MOSTOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.08.2021 / 14:33
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemačka uprava za autoceste zatražila je više novaca za obnovu mostova na autocestama, upozorivši da više od 10 posto njih zahtijeva popravke i nadogradnju.ž

"Stanje oko tri tisuće mostova nije primjereno ili je loše", rekao je generalni direktor Autobahn GmbH Stephan Krenz za nedjeljno izdanje Die Welta.

To znači da više od 10 posto od ukupno 27 tisuća mostova na njemačkim autocestama zahtijeva sanaciju.

Infrastruktura je prema Krenzu dotrajala u cijeloj zemlji, iako se općenito može govoriti o razlici između zapada i istoka - na istoku su mnogi mostovi noviji a na zapadu su mnogi u lošijem stanju, naglasio je.

Zatražio je više novca i promjenu zakona o planiranju. "Za obnovu mostova na autocestama treba nam znatno više novca", naglasio je, podsjetivši da trenutno raspolažu s oko milijardu eura godišnje.

Moramo također biti puno brži, a to će zahtijevati jednostavniji zakon o gradnji kako bi se mogli graditi zamjenski mostovi.

"Procjena stanja mostova do sada je bila u nadležnosti saveznih zemalja i radilo se drugačije", rekao je.

Od siječnja Autobahn GmbH odgovoran je za planiranje, gradnju i rad autocesta u cijeloj Njemačkoj, ukupne duljine 13.000 kilometara. Do tada autoceste su bile u nadležnosti savezne vlade, dok su gradnja i radovi bili u nadležnosti saveznih zemalja.

Tagovi: Njemačka uprava za autoceste, Autobahn GmbH, Stephan Krenz, autobahn
PROČITAJ I OVO
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
PROBLEMI
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
SKOPJE - Javno poduzeće za državne ceste (JPDP) Sjeverne Makedonije poništilo je natječaj vrijedan 22,6 miliona eura na kojem je za nadzor izgradnje novih autocesta u ovoj zemlji izabrana tvrtka IGH Institut iz Zagreba, zajedno sa Institutom za ceste sa sjedištem u Velesu, tvrdi makedonski portal Faktor.
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
OČEKIVANJA
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
SPLIT - Splitska gradska i zrakoplovna luka i u drugom kolovoškom vikendu očekuju na desetke tisuća putnika, a iako je u zračnoj luci više putnika u odlasku nego u dolasku procjenjuju da su brojke dobre i da će do kraja mjeseca ostvariti dva milijuna putnika.
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice srpnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE