GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemački građevinski div Project potonuo u stečaj

Njemački građevinski div Project potonuo u stečaj
BANKROT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2023 / 19:47
Autor: SEEbiz
BERLIN - Projekt, developer nekretnina sa sjedištem u Nürnbergu, koji planira nekoliko milijardi eura vrijednih projekata diljem Njemačke, podnio je zahtjev za nesolventnost.

Do sada su tri od četiri kompanije grupe podnijele zahtjev za nesolventnost, objavilo je u subotu odvjetničko društvo Schultze & Braun.

Holding tvrtka Project Real Estate AG slijedi uskoro, rekli su.

Odvjetnici žele nastaviti poslovanje potencijalnim restrukturiranjem tvrtke i nastavkom planiranih projekata.

Prema web stranici tvrtke, 120 projekata s investicijskom vrijednošću od 3,2 milijarde eura (3,5 milijardi dolara) bilo je u tijeku ili u planiranju diljem Njemačke krajem lipnja.

Grupa upravlja oko 60 projekata diljem Njemačke, prema stečajnim upraviteljima.

"Glavni razlog za nesolventnost je enormno povećanje troškova izgradnje kao rezultat rata u Ukrajini. Nije bilo moguće prenijeti ta povećanja troškova na kupce", stoji u priopćenju od petka.

Projektna grupa uglavnom djeluje u Berlinu, Münchenu, Hamburgu, regiji Rajna-Majna, Porajnju i Nürnbergu.

Građevinska tvrtka nije jedina koja se bori u Njemačkoj. Brz porast kamatnih stopa na nekretnine uz više cijene izgradnje doveo je do niza stečajeva u cijeloj industriji posljednjih mjeseci.

Diljem Njemačke sve je više izvještaja da graditelji ne mogu prodati gotove stanove i kuće ili to mogu učiniti tek nakon nekoliko mjeseci jer kupci ne žele ili ne mogu platiti.

Ako poduzetnici za nekretnine naiđu na financijske poteškoće, posljedična šteta ne utječe samo na investitore i kupce. Često građevinske tvrtke koje su angažirali investitori ostaju na neplaćenim računima.

Tagovi: ProjecT, građevinski sektor
PROČITAJ I OVO
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
PONUDA
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
ZAGREB - Hrvatski brodar Tankerska plovidba planira dati ponudu za dobrovoljno preuzimanje udjela od 35,49 posto koji već ne posjeduje u uvrštenom partneru Atlantskoj plovidbi, priopćilo je odvjetničko društvo koje zastupa Tankersku u transakciji.
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
AKVIZICIJE
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
BEOGRAD - Mađarski fond privatnog kapitala Hodler Asset Management preuzeo je preostlaih 32% udjela u srpskoj kompaniji Superior Foods Bačinci, čime je postao jedini vlasnik, izvijestili su savjetnički timovi BDK Advokata i odvjetničkog ureda Nikolić koji su savjetovali kompanije u transakciji.
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
KAŠNJENJE
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
PODGORICA - Turska kompanija Zeren Group, koja je ranije najavila da će početkom godine otvoriti prvu Starbucks kafeteriju u Podgorici, navodno se suočava sa problemom jer ne može da nađe adekvatan prostor po prihvatljivoj cijeni, kazali su portalu Investitor dva izvora upućena u proces, insistirajući na anonimnosti.
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE