GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB Komercijalna banka smanjila udeo u Politici

NLB Komercijalna banka smanjila udeo u Politici
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2024 / 12:10
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - NLB Komercijalna banka, jedan od deset najvećih akcionara Politike AD, smanjila je svoj udeo u tom preduzeću sa 167.941 akciju na 152.628 odnosno sa 1,19394 odsto na 0,85743 odsto, prema ažuriranim podacima Centralnog registra hartija od vrednosti, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Komercijalna banka je, inače, po osnovu potraživanja pre dve decenije postala vlasnik bivše Politikine zgrade u Makedonskoj 29 u Beogradu.

Akcije su prodate na Beogradskoj berzi sredinom marta po ceni od 9 dinara za akciju odnosno 15.313 akcija za 137.817 dinara. Kupac je stekao udeo u Politici AD od 0,10886 odsto. Prema podacima Beogradske berze, to nije najniža cena na koju je, od izlaska na Berzu,pala akcija Politike AD. Ta je akcija 17.marta 2020.godine koštala 8 dinara.

Akcije nije kupio nijedan od prvih deset vlasnika najvećeg broja akcija Politike AD, budući da su ostali pri broju koji su imali i pre ove transakcije. A sem njih i niže plasiranih ostalih državnih preduzeća i institucija trenutno veći udeo od 0,1 odsto imaju samo dva akcionara -fizička lica.

U ponedeljak 6. maja 2024. godine tržišna vrednost Politike AD bila je 126.595.089 dinara ili po trenutnom kursu NBS 1,08 milion evra.

Tagovi: NLB Komercijalna banka, nlb, politika
PROČITAJ I OVO
Rheinmetall dobio najveći ugovor u povijesti
POSLOVI
Rheinmetall dobio najveći ugovor u povijesti
ESSEN - Zbog rata u Ukrajini Rheinmetall, proizvođač oružja iz Dusseldorfa, dobio je najveći posao od svog osnutka.
Kraš odobrio dividendu
DIVIDENDA
Kraš odobrio dividendu
ZAGREB - Kraš je jučer održao Glavnu skupštinu nakon koje su objavljene odluke.
SDH i T-2 postigli dogovor oko otplate duga operatera
NESLUŽBENO
SDH i T-2 postigli dogovor oko otplate duga operatera
LJUBLJANA - Prema neslužbenim informacijama, Slovenski državni holding (SDH) postigao je dogovor s telekomunikacijskim operaterom T-2 o visini i povratu duga. Detalji za sada nisu poznati, više će se znati uskoro tijekom dana. Za 10.00 sati na Okružnom sudu u Ljubljani najavljeno je ročište za pokretanje stečajnog postupka nad T-2.
Telekom Srpske isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
Telekom Srpske isplaćuje dividendu
BANJA LUKA - Skupština akcionara Telekoma Srpske, održana 19.juna, donijela je odluku o isplati dividende u iznosu nešto manjem od 33 miliona KM.
Telemach bi preuzeo i sve obveze T-2
NOVI DETALJI
Telemach bi preuzeo i sve obveze T-2
LJUBLJANA - Kada bi Telemach Slovenija preuzeo većinski udio u telekomunikacijskom operateru T-2, osigurao bi da T-2 ispunjava svoje obveze, kažu u Telemachu i dodaju da to uključuje i obvezu prema SDH.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE