GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nomad Foods otkrio planove za Ledo i Frikom

Nomad Foods otkrio planove za Ledo i Frikom
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2021 / 09:20
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nomad Foods Ltd. planira razvijati brendove smrznute hrane kompanije Ledo, a ne ih izdvajati, rečeno je iz tvrtke koja je prije nekoliko dana dogovorila akviziciju vrijednu 724 milijuna dolara koja najvećem europskom igraču u sektoru smrznute hrane daje snažno uporište na Balkanu.

- Bila bi velika greška napraviti bilo kakvu promjenu. Planiramo ulaganja u ove brendove i želimo ih dalje razvijati. Vjerujemo da ovi brendovi imaju potencijal da budu brži, veći i bolji, rekao je izvršni direktor Stefan Descheemaeker za Bloomberg.

Također je dodao kako ne planira posebno izdvajati portfelj sladoleda, napominjući da on dopunjuje ostale smrznute slane ponude brenda.

Nomad je grupaciju kupio od Fortenova Grupe, a najveća transakcija na Balkanu ove godine uključuje zagrebačkog proizvođača sladoleda i smrznute hrane Ledo, kao i Frikom u Srbiji i Ledo Čitluk u Bosni i Hercegovini te nekoliko manjih povezanih društava, piše Slobodna Bosna.

- Ne planira se prodaja dionica za financiranje akvizicije, rekao je Descheemaeker.

Nomad će koristiti novac koji ima na raspolaganju a ostatak će posuditi kako bi finalizirao postupak. Omjer duga i EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) kompanije nakon spajanja porast će na 3,8, ali očekuje se da će pasti na manje od 3 do 2022. godine.

- Pandemija nije izbacila Nomad Foods iz tioka neprekidnog rasta u posljednje četiri godine, rekao je izvršni direktor.

- Naš cilj spajanja i preuzimanja je prije svega Europa, a mi još uvijek imamo puno potencijala u srednjoj i istočnoj Europi, rekao je bez više detalja.

Očekuje se da će preuzimanje biti završeno u trećem tromjesečju, nakon dobivanja regulatornih odobrenja. Nomad Foods također je osigurao "dobre aranžmane" s maloprodajnim podružnicama Fortenove, što će mu omogućiti da ostane lider u svojoj kategoriji, prema Descheemaekeru.

Konzum i slovenski Mercator, obje tvrtke Fortenova, zajedno čine najveći maloprodajni pogon na Balkanu, podsjeća Bloomberg.

Podsjetimo, Nomad Foods je američko-britanska tvrtka sa sjedištem u Ujedinjenom kraljevstvu. Kako se navodi na njihovoj web stranici, oni su vodeća tvrtka u sektoru smrznute hrane na tržištu Europe i jedna od najvećih na svijetu. Njihovi brendovi uključuju Birds Eye, Findus and iglo.

Tagovi: Nomad Foods, Ledo, Frikom, Fortenova grupa, Stefan Descheemaeker, Konzum, Mercator
PROČITAJ I OVO
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE