GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Norwegian ukida prekooceanske linije

Norwegian ukida prekooceanske linije
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2021 / 10:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Norwegian, poznati europski niskotarifni prijevoznik koji je prije svega dvije godine imao baze diljem Europe, te je ujedno prvi pokrenuo long-haul niskotarifne letove, objavio je kako će ukinuti cijelu mrežu prekooceanskih letova u cilju očuvanja poslovanja.

Norwegian Air Shuttle prepustit će poslovanje na long-haul linijama konkurenciji kako bi se usredotočili na uslugu unutar Norveške i na ključne europske destinacije.

Prijevoznik tvrdi da stalna ograničenja putovanja proizašla pandemijom COVID-19 predstavljaju opasnost da će buduća potražnja ostati vrlo neizvjesna, osobito za letove iz Europe prema SAD-u i Aziji, što dovodi do toga da je poslovanje ove aviokompanije na long-haul linijama postalo neodrživo, piše Croatian Aviation.

Norwegian ima više od 2.100 članova posade koji rade u bazama u Velikoj Britaniji, SAD-u, Italiji, Španjolskoj i Francuskoj čija će radna mjesta ovom odlukom biti ugrožena.

Norwegian tvrdi da je ovaj potez zapravo dio strategije kojom će se izgraditi jaka i čvrsta aviokompanija koja će privući nove investitore i nastaviti služiti postojećim i novim putnicima. Valja također spomenuti kako je kompanija podnijela zahtjev za zaštitom od vjerovnika još u studenom 2020.

"Naša mreža kratkih linija uvijek je bila okosnica kompanije i činit će osnovu budućeg elastičnog poslovnog modela", rekao je izvršni direktor Jacob Schram, stoji u priopćenju.

Kompanija će se sada usredotočiti na poslovanje na kratkim i srednje dugim linijama, unutar europskog kontinenta. Podsjećamo, Norwegian je bio izrazito jako prisutan u ljeto 2018. i 2019. u Hrvatskoj te je prometovao prema gotovo svim hrvatskim zračnim lukama (izuzev Brača i Osijeka).

Kompanija je teško pogođena krizom COVID-19, no problemi su u kompaniji krenuli puno ranije, zbog prenaglog širenja na europskom i globalnom tržištu. Jedan od problema svakako je bila i zabrana prometovanja zrakoplova tipa B737 MAX kojima je Norwegian letio iz Velike Britanije i Irske prema SAD-u.

Ovaj niskotarifni prijevoznik sada planira opsluživati Nordijske i europske destinacije s oko 50 uskotrupnih zrakoplova ove godine, povećavajući broj na 70 do 2022. Kompanija aktivno traži investitore koji bi u kompaniju donijeli oko 590 milijuna USD.

Kompanija je pokrenula long-haul letove u svibnju 2013. godine, u početku iz Osla i Stockholma za New York, zrakoplovom tipa A340-300.
Nakon dolaska prvog zrakoplova 787-8 kasnije te godine, dodane su nove linije, iz Kopenhagena, a drugo odredište u SAD-u bila je zračna luka Fort Lauderdale.

U sljedećim godinama Norwegian je postao remetilački faktor u europskoj zrakoplovnoj industriji, dodajući veliki broj novih long-haul linija prema popularnim destinacijama kao što su Boston, Los Angeles, Newark i Oakland.

Tagovi: Norwegian Air Shuttle, Norwegfian, koronakriza, zračni prijevoz
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE