GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi vlasnik Uljanik Brodogradnje 1856 tražit će se na međunarodnom natječaju

Novi vlasnik Uljanik Brodogradnje 1856 tražit će se na međunarodnom natječaju
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2023 / 19:22
Autor: SEEbiz

PULA - Budući vlasnik Uljanik Brodogradnje 1856 ipak će se potražiti putem međunarodnog natječaja.

Odlučeno je to na današnjoj Skupštini vjerovnika Uljanik Brodogradilišta u stečaju, održanoj na Trgovačkom sudu u Pazinu.

Time nije odbačena ponuda češkog ulagača, grupe CE Industries koja je nudila obvezujuću ponudu od 155 milijuna kuna i još najmanje 75 milijuna kuna dodatnog kapitala da bi se pokrilo nastale gubitke i stabilizirao poslovanje Uljanika 1856, piše Glas Istre.

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika Nevenka Kovčalija istaknula je da je ovim pružena prilika da se u proces kupnje uključe i ostali zainteresirani ulagači.

Također je istaknula da će se od ponuđača tražiti da potpišu izjavu kako će se u Uljaniku zadržati brodograđevna djelatnost.

"Odlučili se za transparentnost, da vidimo ima li i drugih ponuda", rekla je ona, dodavši da se nada da će natječaj biti raspisan što hitnije.

Država, koja ima prevladavajuću ulogu u Skupštini vjerovnika Uljanik Brodogradilišta u stečaju, je još u ljeto prošle godine odlučila da će se 54,77 posto udjela u Uljaniku prodavati kroz javni poziv, za početnu cijenu ne manju od 208,3 milijuna kuna.

Potom je u rujnu stečajni upravitelj Loris Rak govorio je da ima interesa kod potencijalnih ulagača, kako domaćih, tako i inozemnih. Bilo je sve pripremljeno da se krene u raspis tendera, a onda je sve stalo zbog ponude češke grupe.

Tagovi: Uljanik, Uljanik brodogradnja 1856, Centar za restrukturiranje i prodaju, Loris Rak
PROČITAJ I OVO
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
GUBITAK
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
ROVINJ - Adris grupa je u prvom tromjesečju ove godine poslovala s gubitkom od sedam milijuna eura, uz ukupni prihod od 191 milijun eura ili 15 posto većim nego u istom razdoblju 2023., pokazuje u utorak objavljeno financijsko zvješće te kompanije.
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE