GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novosadska luka: Najavljena investicija od 35 miliona evra

Novosadska luka: Najavljena investicija od 35 miliona evra
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2021 / 20:08
Autor: SEEbiz / Tanjug
NOVI SAD - Predstavnici Agencije za upravljanje lukama posetili su luku i međunarodno putničko pristanište u Novom Sadu i razgovarali sa rukovodstvom kompanije "DP World a.d. Novi Sad" o realizacija razvojnih projekata u vrednosti od 35 miliona evra.

Kada je reč o projektima koji se očekuju tokom ove godine, posebna pažnja biće posvećena infrastrukturi i suprastrukturi, saopšteno je iz Agencije.

Naime, plan investicija uključuje izgradnju vertikalnog keja, silosa i rekonstrukciju skladišta, a pored toga, najavljena je i izgradnja kontejnerskog terminala.

Ostvarena su i ulaganja u rekonstrukciju međunarodnog putničkog pristaništa. Rekonstrukcija će biti završena početkom aprila.

Sa stanovišta nautičkog turizma, Novi Sad predstavlja važnu tačku na ruti kruzera kroz Srbiju i godinama unazad je uz Beograd najposećenija destinacija.

Direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović kaže da će uz podršku Agencije, kompanija "DP World"' u narednom periodu realizovati projekte izgradnje infrastrukture i suprastrukture.

"Naročito su važna sredstva namenjena rekonstrukciji međunarodnog putničkog pristaništa. Nakon teške godine za kruzing, Agencija sprovodi mere za oporavak putničkog saobraćaja na rekama u Srbiji. Rekonstrukcija pristaništa predstavlja korak ka uspešnom povratku turista, budući da je Novi Sad proglašen za Evropsku prestonicu kulture u 2022. godini", rekao je Perović.

Podsetio je i da će u prvoj fazi investicionog ciklusa biti uloženo 20 miliona evra u razvoj luke.

Čelnici kompanije - generalni direktor Claudiu Negreanu i izvršna direktorka Maja Antolović naveli su da su tokom prethodnog perioda uložena sredstva u modernizaciju mehanizacije.

Dosadašnjim investicionim ciklusom osavremenjena je oprema, odnosno viljuškari i kranovi, a stavljena je u upotrebu mašina za pakovanje đubriva.

Imajući u vidu da luka u Novom Sadu, zahvaljujući svom geografskom položaju, ima značajnu ulogu u lučkom sektoru Srbije, dogovoren je nastavak intenzivne saradnje između Agencije i lučkog operatera, kompanije "DP World''.

Predstavnici Agencije zaključili su da će planirana ulaganja doprineti povećanju godišnjeg obima pretovara, ali i razvoju industrije u zaleđu ove luke.

Tagovi: DP World a.d. Novi Sad, DP World, Claudiu Negreanu, Agencija za upravljanje lukama, Vuk Perović, Novi Sad, novosadska luka
PROČITAJ I OVO
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
POSLOVI
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je odabran kao izvođač radova na poslu u Norveškoj.
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE