GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NP Krka obilježava Europski tjedan mobilnosti

NP Krka obilježava Europski tjedan mobilnosti
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.09.2022 / 09:11
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Javna ustanova Nacionalni park Krka i ove će se godine različitim aktivnostima pridružiti obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna radi podizanja svijesti javnosti o poboljšanju kvalitete života stanovnika europskih gradova.

Za trajanja Europskog tjedna mobilnosti posjetitelji - pješaci i biciklisti koji će koristiti poučno-pješačke staze Skradinski most - Skradinski buk (3,4 kilometra) i Stinice - Roški slap - Oziđana pećina (8,5 kilometra) imaju pravo na povlaštenu cijenu ulaznice za cijeli Park ili samo za lokaciju Roški slap, priopćila je u četvrtak Javna ustanova NP Krka.

Također, u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja - Stanicom Šibenik, u subotu, 17. rujna i nedjelju, 18. rujna organiziraju edukativno vođenje posjetitelja poučno - pješačkom stazom Stinice - Roški slap - Oziđana pećina, uključujući i povratak autobusom Javne ustanove. Polazak je u 9 sati sa Stinica, a povratak u 13 sati s Roškog slapa.

Riječ je, kako kažu, o jednoj od najljepših, ali i najzahtjevnijih staza u NP Krka, koju čine zemljani putovi, makadam, drveni mostići i stepenice, te mnogi usponi i spustovi, od kojih je vrlo zahtjevan onaj s 517 stepenica koji vodi do Oziđane pećine.

Tema ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti je "Bolja povezanost", a odabrana je zbog želje pojedinaca diljem Europe za ponovnim međusobnim povezivanjem nakon višemjesečne izolacije, ograničenja i prepreka do kojih je dovela borba protiv bolesti uzrokovane koronavirusom.

Europski tjedan mobilnosti EU organizira s ciljem podizanja svijesti o zagađenju okoliša zbog povećanja motoriziranog prometa u urbanim sredinama, odnosno poticanja građana da se uključe u aktivnosti kojima je cilj poboljšanje kvalitete života u europskim gradovima.

Posebno se potiču mjere usmjerene na smanjenje zagađenja okoliša i na promoviranje sredstava javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza. O važnosti i veličini Europskog tjedna mobilnosti u europskim razmjerima najbolje svjedoči činjenica da je u tu manifestaciju aktivno uključeno više od 2000 europskih gradova.

Tagovi: NP Krka, Nacionalni park krka, Roški slap, Europski tjedan mobilnosti
PROČITAJ I OVO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
U Plivi dramatično smanjene plaće
PLAĆE
U Plivi dramatično smanjene plaće
ZAGREB - Najveća hrvatska farmaceutska kompanija, Pliva, zabilježila je, piše Danica.hr, prodaju od 730 milijuna eura, što je 11 posto više nego godinu prije, te profit od 80 milijuna eura, što je 28 posto manje u odnosu na prethodnu godinu.
Glovo odlazi iz Slovenije
ODLAZAK
Glovo odlazi iz Slovenije
LJUBLJANA - Glovo, tvrtka za dostavu hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu, napušta slovensko tržište. Španjolska tvrtka nudit će uslugu dostave u Sloveniji do 10. svibnja do 22 sata.
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
RAST
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
PODGORICA - Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, ostvarile su na kraju prošle godine neto dobit od 108,7 miliona eura, pokazala je analiza Montenegroberze.
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE