GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Obnovljen zračni promet Peking-Beograd

Obnovljen zračni promet Peking-Beograd
LINIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.07.2022 / 10:15
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Kineska aviokompanija Hainan Airlines uspostavila je danas izravnu liniju između Pekinga i Beograda, a zrakoplov je u zračnoj luci Nikola Tesla dočekao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, istaknuvši da Beograd jedini u regiji ima izravnu zračnu vezu s Kinom.

Linija između Beograda i Pekinga bila je obnovljena 2017. godine, ali su letovi obustavljeni koncem 2018. godine.

Kineski "Air Bus 330" slijetat će subotom u osam sati ujutro u Beograd i vraćati se istog dana u 15 sati, a danas je najavljeno da će zračni liniju s Kinom od jeseni uspostaviti i nacionalna kompanija "Air Serbia".

Srbijanski predsjednik istaknuo je, dočekavši zrakoplov kineske kompanije, da Srbija prva u regiji ima izravan let za Kinu.

"Ovo su velike stvari, stigao je Hainanov zrakoplov A330 - 300, nešto manji bit će zrakopolov Air Serbia od rujna ili listopada A330-200, sa 258 sjedala. I kupit ćemo još jedan A330, a mogu da najavim još jednu liniju za Chicago. Spajat ćemo Zapad i Istok i letjeti svugdje - i to u regiji, samo iz Beograda", rekao je Vučić.

Za prvih pet mjeseci u Srbiji je zabilježeno 77.000 noćenja kineskih turista, a do kraja godine ih se očekuje 200.000.

"Očekujemo da ćemo do kraja godine potpisati i sporazum o slobodnoj trgovini čime će biti otvoren prostor za dodatno unapređenje suradnje", rekao je Vučić.

Kineska veleposlanica u Srbiji Chan Bo, koja je doputovala jutrošnjim letom iz Pekinga, ocijenila je da će obnavljanje izravne linije s Beogradom otvoriti nove mogućnosti suradnje u svim područjima, ali imati ulogu i u jačanju odnosa Kine sa državama u regiji.

Vučić je, u obraćanju novinarima poslije ceremonije dočeka kineskog zrakopolova,istaknuo da je strateško opredjeljenje Srbije europski put, na kome će nova vlada "raditi mnogo brže, kako bi se zemlja priključila Europskoj uniji".

On je poručio da buduća vlada "sigurno neće biti antiruska".

"Vodit ćemo svoju politiku, u kojoj ćemo odluke donositi sami, u najboljem interesu našeg naroda i naše države", poručio je Vučić.

Parlamentarni izbori u Srbiji održani su 3. lipnja, a Vučićeva Srpska napredna stranka s dosadašnjim koalicijskim partnerima imat će većinu u parlamentu i činiti veći dio vlade.

Tagovi: Hainan Airlines, Aerodrom Nikola Tesla, Aleksandar Vučić
PROČITAJ I OVO
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
ISPRIKA
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
DUBAI - Izvršni direktor Emirates Airlinea objavio je pismo isprike kupcima tijekom vikenda nakon što su povijesne kiše u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izazvale rekordne poplave i kaos u zračnoj luci u Dubaiju.
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
KARIJERE
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
OMIŠ – Andrija Topić imenovan je novim članom Uprave za akvizicije i integracije (CAIO) u Studencu i time učvrstio strateški smjer poslovanja jednog od vodećih hrvatskih maloprodajnih lanaca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE