GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Od 11. svibnja bit će omogućen početak rada hotelima i kampovima u Istri

Od 11. svibnja bit će omogućen početak rada hotelima i kampovima u Istri
TURISTIČKI SEKTOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2020 / 16:51
Autor: SEEbiz

PULA - Od ponedjeljka, 11. svibnja bit će omogućen početak rada hotelima i kampovima u Istri sa svim sadržajima koji će se otvarati postupno, ovisno o otvaranju državnih granica, odnosno tržišnoj potražnji, najavljeno je na sjednici Povjerenstva za turizam održanoj u ponedjeljak putem konferencijskog poziva.

Na sjednici se raspravljalo o epidemiološkoj situaciji u Istri i budućim aktivnostima nakon otvaranja granica, kao i o očekivanjima za turističku 2020. godinu.

Obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin naveo je kako je ovih dana dobio odgovor od Nacionalnog Stožera civilne zaštite oko otvaranje granice i uvjetima eventualnog otvaranja granica Hrvatske prema ostalim europskim državama.

"Dobili smo odgovor da će tema eventualnog otvaranja internih granica unutar Europske unije biti na stolu sutrašnjeg sastanka na vrhu, a koji će se održati u Bruxellesu. Na tom sastanku trebale bi se definirati smjernice i okvirni datumi otvaranja granica", izvijestio je članove Povjerenstva Fabrizio Radin.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović rekao je da je od početka epidemije u Istri bilo 87 Covid-19 pozitivnih osoba te da je prije nekoliko dana izliječen i posljednji pacijent u Istarskoj županiji, odnosno otpušten je iz Opće bolnice Pula.

"Od četvrtka, dakle nemamo više pozitivnih osoba u Istarskoj županiji", ustvrdio je Stojanović, dodavši kako je trenutno u Istri oko 1.300 osoba u samoizolaciji, od kojih su njih dvjestotinjak kontakti pozitivnih osoba, dok su ostali pod epidemiološkom mjerom samoizolacije zbog prelaske granice.

Na sjednici je dogovoreno da će se do sljedećeg tjedna izraditi i prijedlog mjera za nautički turizam, privatni smještaj i putničke agencije i to u suradnji navedenih sektora sa zavodom za javno zdravstvo Istarske županije.

Tagovi: hoteli i kampovi u Istri, Istra, hrvatski turizam, Povjerenstvo za turizam
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE