GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odilčna popunjenost objekata LRH u srpnju

Odilčna popunjenost objekata LRH u srpnju
HOTELIJERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2021 / 07:46
Autor: SEEbiz / Novi list
OPATIJA - Najveća kvarnerska turistička tvrtka Liburnia Riviera Hoteli (LRH) ove sezone ima otvoreno 12 objekata i kamp, dok je prošle godine bilo otvoreno samo pet hotela i kamp.

Da se ove godine osjeti oporavak, pokazuju i financijski podaci za prvo polugodište prema kojima je rast prihoda od prodaje povećan za 97 posto u odnosu na lani te je iznosio oko 35 milijuna, piše Novi list.

A i aktualnim tijekom sezone u LRH-u su, kažu, zadovoljni.

– Sa zadovoljstvom možemo reći da na razini LRH-a trenutačno imamo 120 posto više zauzetih smještajnih jedinica u srpnju u odnosu na srpanj 2020. te već sada bilježimo puno veći postotak noćenja za kolovoz u odnosu na kolovoz prošle godine, kažu u LRH.

Pojašnjavaju, naime, kako najveći broj gostiju dolazi izravno ili preko online agencija, njih gotovo 75 posto, dok preostalih 25 posto dolazi preko putničkih agencija ili kroz leisure grupe i MICE segment. Najvažnija tržišta u Liburniji su Njemačka, Austrija, Mađarska i Hrvatska.

– Jak last minute booking za srpanj i kolovoz daje nam visoku stopu zauzetosti smještajnih jedinica, a uvjete rezerviranja i otkazivanja učinili smo maksimalno fleksibilnima te nudimo mogućnost rezervacije i bez kreditne kartice kao garancije dolaska.

Pozitivnim su brojevima doprinijeli i visoki higijenski standardi u našim objektima. Osigurali smo sigurnost svim gostima bez odricanja od udobnosti i vrhunskog gostoprimstva i to se najbolje vidi na rezultatima koje trenutačno ostvarujemo.

Od prvog smo dana vjerovali u svoj tim i optimistično smo se pripremali za ovu turističku godinu te nam se sada to sve vraća. Unatoč pandemiji COVID-19, uz podršku Vlade i Ministarstva turizma i sporta te naše lokalne zajednice, vrlo smo uspješno ušli u ovu sezonu i nadamo se da će se takvi rezultati nastaviti, ističu.

U prvom su polugodištu poslovni prihodi tvrtke iznosili 52,9 milijuna kuna, što je 112 posto više u odnosu na usporedno razdoblje prošle godine, pokazuju rezultati poslovanja za prvih pola godine.

Na ostvarene je poslovne prihode prvenstveno utjecao rast prihoda od prodaje, koji je dakle, povećan za gotovo dvostruko kao posljedica povećanja obujma i djelomičnog oporavka poslovanja u odnosu na usporedno razdoblje prethodne godine kada je većina hotela bila zatvorena.

Glavnu stavku prihoda od prodaje pak čine prihodi pansiona koji su u razdoblju prvog polugodišta iznosili 27,4 milijuna kuna, što je 112 posto više u odnosu na 2020.

Tagovi: Liburnia Riviera Hoteli, hrvatski turizam, Opatija
PROČITAJ I OVO
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
BRODARI
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je u subotu da se traga za članom posade njihovog broda u Japanskom moru, nakon što je oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen njegov nestanak.
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
RESTORANI
Celjske mesnine otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu
BEOGRAD - Celjske mesnine najavile su da će do kraja sledeće godine otvoriti svoje restorane u Beogradu i Novom Sadu.
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
STATISTIKA
Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih
ZAGREB - Gotovo 30 posto tvrtki u Hrvatskoj u prošloj godini nije imalo zaposlenih - od 139.009 poduzetnika takvih je bilo 41.595 ili 29,9 posto, objavila je Financijska agencija (Fina) na temelju podataka iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja.
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Raste broj stečajeva i brisanih tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice listopada.
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
ODLAZAK
Uprava Luke Koper sporazumno podnosi ostavku
KOPER - Uprava i Nadzorni odbor Luke Koper danas su sklopili sporazum prema kojem Uprava na čelu s Dimitrijem Zadelom podnosi ostavku. Zadelu i članovima uprave Metodu Podkrižniku i Irmi Gubanec prestaje mandat 15. studenog, rekao je nakon izvanredne sjednice nadzornog odbora njegov predsjednik Franci Matoz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE