GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci

Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2021 / 10:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U prvih šest mjeseci 2021. godine svi ključni pokazatelji poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe bilježe rast i pokazuju nastavak izvanrednih poslovnih rezultata.

„ Nesigurnost uzrokovana pandemijom COVID-19 bila je prisutna i tijekom prvog polugodišta 2021. godine, a izgledno je da će se u određenoj mjeri nastaviti i dalje. Uz to, politička nestabilnost na pojedinim tržištima na kojima poslujemo, primjerice bjeloruskom, nastavila se zaoštravati pa možemo reći kako se poslovanje u prvih šest mjeseci ove godine odvijalo u iznimno zahtjevnim tržišnim okolnostima. Unatoč tome, a zahvaljujući prije svega našoj snažnoj fokusiranosti na naše kupce, odgovornom upravljanju rizicima, pravovremenim kvalitetnim isporukama ugovorenih poslova te usmjerenosti na očuvanje kontinuiteta poslovanja i naplati potraživanja, bili smo uspješni u svim segmentima poslovanja što je i vidljivo po ostvarenim poslovnim rezultatima.“ istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle te nastavila:

„U odnosu na prvo polugodište 2020. godine, prihodi od prodaje viši su 5%, a porast je zabilježen u svim tržišnim segmentima. Bruto marža bilježi snažan rast na 15,2% kao rezultat manjih troškova tranzicije i transformacije, efekta programa troškovne učinkovitosti te povoljnog poslovnog miksa. Sukladno tome, operativna dobit viša je 179,1% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine te iznosi 119,3 milijuna kuna, dok je neto dobit viša 190% te iznosi 101,4 milijuna kuna. Ostvaren je i snažan novčani tok od poslovnih aktivnosti od 141,8 milijuna kuna tako da novac i novčani ekvivalenti, uključujući kratkotrajnu financijsku imovinu krajem polugodišta iznose 436,3 milijuna kuna. „

Na domaćem tržištu, u telekom segmentu, s partnerima HT-om i A1 Hrvatska nastavljene su aktivnosti na realizaciji strateških projekata kako bi se aktivacijom spektra za 5G mreže, za koji se uskoro očekuje dodjela licenci, korisnicima mogla ponuditi gigabitna 5G mreža visoke kvalitete, kapaciteta i niske latencije.

Tijekom prve polovice ove godine kompanija je sukladno strateškim smjernicama bila posebno fokusirana na rješenja za Industriju 4.0 odnosno projekte iz područja zdravstva, zemljišnih knjiga i katastra, transporta, poljoprivrede, okoliša, pametnih gradova i sl. od kojih su neki, uz vlastita sredstva, sufinancirani i sredstvima EU (CEKOM Rijeka, WaterQ projekt i sl.). S Državnom geodetskom upravom (DGU) i Ministarstvom pravosuđa i uprave (MPU) potpisan je okvirni dvogodišnji sporazum vezan uz usluge održavanja Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS).

Gordana Kovačević je posebno izdvojila uspjeh izvrsnog tima stručnjaka naše kompanije te izrazila ponos što su u izuzetno kratkom roku razvili i testirali nadogradnje sustava CEZIH te ga, u suradnji s Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom unutarnjih poslova i partnerima, integrirali u cjelovito rješenje za EU digitalnu COVID potvrdu. Na taj se način Hrvatska pozicionirala kao prva članica EU koja je osigurala preduvjete, testirala te implementirala sustav za izdavanje i graničnu kontrolu COVID potvrde.
Na izvoznim tržištima ugovorena je daljnja modernizacija mreže HT Eroneta i time nastavljena dugogodišnja uspješna suradnja s ovim bosanskohercegovačkim operatorom. Na bjeloruskom tržištu većina naših aktivnosti odnosi se na operatorski segment, a implementacija središnje softverske platforme centraliziranog sustava eZdravstva Republike Bjelorusije, za koju smo ugovor potpisali u četvrtom tromjesečju prošle godine, odvija se prema planu.

Isporuka usluga za Ericsson kontinuirano raste, a sve aktivnosti i isporuke odvijaju se prema planu.
Briga o zaposlenicima, njihovom zdravlju i dobrobiti strateški je prioritet kompanije. U prostorijama kompanije organizirano je cijepljenje zaposlenika Ericsson Nikola Tesla Grupe, a pokrenut je i sveobuhvatni program koji uključuje niz aktivnosti s ciljem prevencije i unapređenja mentalnog i fizičkog zdravlja te povećanje radno-privatnog balansa zaposlenika.

Nastavak trendova rasta bilježimo i u području zapošljavanja. U prvih šest mjeseci ove godine u Ericsson Nikola Tesla Grupi zaposleno je više od 220 novih stručnjaka. S obzirom na kompanijske strateške planove i potrebe i dalje zapošljavamo te smo otvoreni za sve koji poput nas cijene stručnost, znanje te visoke etične standarde poslovanja i žele raditi s najnovijim tehnologijama, na izazovnim projektima.
Komentar rezultata prvog polugodišta 2021. godine Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, zaključila je riječima:

„Rezultati ostvareni tijekom prvih šest mjeseci, kao i veliki broj važnih i složenih projekata na kojima radimo te znanje, motiviranost i predanost naših zaposlenika jačaju naše uvjerenje u ostvarivanje ciljeva Grupe za 2021. godinu. Nastavljamo ulagati u 5G i nove tehnologije, digitalnu transformaciju Grupe, zadržavanje ključnih ljudi i privlačenje novih talenata te razvoj kompetencija, jer jedino kroz tehnološko vodstvo i s izvanrednim te motiviranim stručnjacima možemo kvalitetno kreirati i implementirati suvremena ICT rješenja koja ubrzavaju digitalnu transformaciju društva te doprinose gospodarskom oporavku i podizanju konkurentnosti Hrvatske.“

Tagovi: Ericsson Nikola Tesla, poslovni rezultati, Gordana Kovačević
PROČITAJ I OVO
Pupovac će ubirati novac u centru Zagreba, evo kako
MAŠTOVITO
Pupovac će ubirati novac u centru Zagreba, evo kako
ZAGREB - U zagrebačkoj Preradovićevoj ulici 21 i 23, u strogom centru, uređuje se, kako se priča, golemo parkiralište na otvorenom.
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
PLANOVI
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
ZAGREB - HRT-ov “Novi smjer”, strateški dokument javne radiotelevizije predstavljen je u ponedjeljak, a u njemu se, između ostaloga, navodi da će tijekom 2025. i 2026. “biti nužno smanjivanje broja zaposlenih za 30 posto” te se najavljuje “uvođenje niza inovacija u tehnologiji i radnim metodama”.
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
PLANOVI
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
KOPER - Luka Koper planira izgradnju međunarodnog logističkog centra u Beltincima.
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
PROTIVLJENJE
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
BEČ - Austrija neće poduprijeti planove restrukturiranja dva najvažnija ogranka posrnule austrijske nekretninske grupe Signa na glasovanju vjerovnika koje bi se trebalo danas održati, rekao je za ORF Radio vladin predstavnik u pregovorima.
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
VLAKOVI
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
ZAGREB - Objavljen je otvoreni postupak javne nabave šest elektrodizelskih motornih vlakova za relaciju Zagreb - Split - Zagreb, koji bi prema planu u prometu trebali biti tijekom 2026. i 2027. godine, objavio je u ponedjeljak HŽ Putnički prijevoz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE