GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odlični rezultati Luke Ploče u prvom kvartalu

Odlični rezultati Luke Ploče u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2022 / 12:37
Autor: SEEbiz
PLOČE - Luka Ploče u prvom je tromjesečju ostvarila odlične poslovne rezultate.

Neto dobitak Luka Ploče d.d. prije poreza iznosi gotovo 18,7 milijuna kuna, dok je u istom periodu prošle godine iznosio 4,2 milijuna kuna.

Promet preko luke Ploče iznosio je 1.270.001 tona robe; što je porast od 63% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine (2021: 780.564 tona).

Prihodi od prodaje lučkih usluga špedicije, pomorskih usluga i brodarskih usluga iznose 55.522 tisuće kuna, što je porast od 62,3% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine (2021: 34.201 tisuće kuna), dok prihod od prodaje roba iznosi 131.754 tisuće kuna te je 286% veći u odnosu na isto razdoblje prethodne godine (2021: 34.136 tisuća kuna).

Poslovni rashodi iznose 163.723 tisuća kuna (2021: 60.598 tisuće kuna). Od toga se 130.224 tisuće kuna odnosi na trošak prodane robe (2021: 33.475 tisuće kuna). Operativni troškovi bez troškova prodane robe su za 24% veći u odnosu na isto
razdoblje prethodne godine.

EBITDA marža bez trgovine za period I-III iznosi 40% dok je u 2021. godini za isti period iznosila 21%.

S obzirom na rusko-ukrajinski sukob, kriza koja je nastala krajem veljače 2022. godine uzrokovala je visoku razinu volatilnosti na globalnom tržištu. Rezultat istog je doprinio snažnim izazovima u području širokog niza čimbenika: pomaku točaka ravnoteže u geopolitici, ekonomskoj stabilnosti, globalnom lancu opskrbe te je dodatno prouzrokovao negativan efekt na opće humanitarne faktore. Značajan utjecaj sankcija na Rusiju već je evidentiran na globalnoj razini kroz značajan porast cijena sirovina i na izraženoj volatilnosti tržišta kapitala, što će i dalje utjecati na globalni lanac opskrbe i na kupovnu moć pravnih i fizičkih subjekata (npr. kroz porast troškova, izazovima u ciklusu ponude/potražnje, porast inflacije itd...). Društvo i Grupa ne obavlja financijske transakcije preko nijedne ruske financijske institucije te nema financijsku izloženost prema istoj.

Potraživanja od kupaca na dan 31. ožujka 2022. godine iznose 161 milijuna kuna što ukazuje na porast od 136% u odnosu na prethodnu godinu. Od ukupnog iznosa potraživanja od kupaca, 92% se odnosi na nedospjela potraživanja.

Tagovi: Luka Ploče, Hrvoje Livaja
PROČITAJ I OVO
Proizvođač cjepiva protiv majmunskih boginja kaže da ima dovoljno zaliha
CJEPIVO
Proizvođač cjepiva protiv majmunskih boginja kaže da ima dovoljno zaliha
LONDON - Dostupne su dovoljne zalihe cjepiva Imvanex protiv majmunskih boginja za suzbijanje trenutne epidemije, rekao je proizvođač tog cjepiva za dpa u srijedu.
Pevex: Ponašanje Zdravka Peveca je skandalozno, pokušava nas reketariti
IZIGRAVA ŽRTVU
Pevex: Ponašanje Zdravka Peveca je skandalozno, pokušava nas reketariti
ZAGREB - "Zdravko Pevec opet izigrava žrtvu i falsifikatima pokušava reketariti tvrtku Pevex", naslov je teksta objavljenom u ovom broju tjednika Nacional u kojem se navodi kako u Pevexu pripremaju "žestoki protuudar zbog njegovih najnovijih postupaka kojima je ponovno iziritirao vlasnike jedne od najvećih hrvatskih trgovačkih tvrtki."
Konzum nagrađuje svoje zaposlenike zbog dobrih poslovnih rezultata u 2021.
NAGRADE
Konzum nagrađuje svoje zaposlenike zbog dobrih poslovnih rezultata u 2021.
ZAGREB - Konzum kontinuiranom politikom unaprjeđenja i povećanja radničkih prava i pogodnosti nastoji pokazati koliko cijeni njihov rad i trud
Konzum svojim zaposlenicima u lipnju isplaćuje nagradu od 500 kuna neto kao zahvalu za uspješno poslovanje u 2021., a nagradu će dobiti svi sadašnji zaposlenici Konzuma koji su u 2021. bili zaposleni barem šest mjeseci.
Ryanair očekuje predpandemijsku popunjenost zrakoplova u ljetnim mjesecima
OČEKIVANJA
Ryanair očekuje predpandemijsku popunjenost zrakoplova u ljetnim mjesecima
LISABON - Čelnik Ryanaira Michael O'Leary očekuje da će popunjenost zrakoplova te kompanije tijekom ljeta dostići razinu prije pandemije koronavirusa.
Glencore će platiti više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja
KAZNA
Glencore će platiti više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja
LONDON - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE