GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odobren najam novih pogona mostarskog Aluminija izraelskom MT Abraham group

Odobren najam novih pogona mostarskog Aluminija izraelskom MT Abraham group
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2021 / 18:20
Autor: SEEbiz / H
MOSTAR - Skupština dioničara mostarskog Aluminija odobrila je u petak davanje pogona tvornice Anoda u najam Aluminij Industriju u vlasništvu izraelske grupacije MT Abraham Group, koja je od studenog prošle godine započela oživljavanje proizvodnje u tom nekadašnjem mostarskom gigantu.

Predsjednik Nadzornog odbora Aluminija Zdenko Klepić izjavio je kako je skupština na kojoj su sudjelovali predstavnici suvlasnika Vlade Federacije BiH i malih dioničara – radnika, koji imaju po 44 posto dionica, te Vlade RH koja je vlasnik 12-postotnog udjela, gotovo jednoglasno podržali davanje u najam tvornice Anoda izraelskoj kompaniji.

"Nakon Ljevaonice, koja je pokrenuta u studenom prošle godine te je do sada angažirano oko 250 ljudi, sada se kreće s drugom fazom, odnosno oživljavanjem pogona Anoda. To znači novo zapošljavanje", izjavio je Klepić.

Po njegovim riječima, očekuje se angažiranje novih između pedeset i osamdeset radnika u Anodama, uglavnom onih koji su radili u Aluminiju do njegova gašenja u srpnju 2019. godine.

Prema planu, najprije će se provjeriti stanje u tvornici Anoda, provesti probni rad, te nakon toga pokrenuti proizvodnju u tim pogonima.

Tvornica Anoda je nekada predstavljala sastavni dio tehnološkog procesa proizvodnje metala aluminija u mostarskoj kompaniji.

Aluminij iz Mostara je prestao s radom u ljeto 2019. godine nakon što su gubitci i dugovanja premašila 220 milijuna eura.

MT Abraham Group je preko kompanije Aluminij Industrija djelomično obnovio proizvodnju u mostarskom Aluminiju, u pogonima Ljevaonice u studenom prošle godine. Od nekadašnjih oko 900 radnika koliko je radilo u Aluminiju, nakon pokretanja proizvodnje u Ljevaonici ponovno je angažirano njih 250.

Tagovi: MT Abraham group, Zdenko Klepić, Aluminij, Aluminij Mostar
PROČITAJ I OVO
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
POSLOVI
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je odabran kao izvođač radova na poslu u Norveškoj.
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE