GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ogroman rast gubitka Barske plovidbe

Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
SVE GORE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2021 / 16:10
Autor: SEEbiz / Vijesti
BAR - Barska plovidba je za šest mjeseci ove godine ostvarila gubitak u poslovanju od 1,6 miliona eura, što je značajno lošiji rezultat u odnosu na isti period prošle godine kada je minus iznosio 125 hiljada eura.

Akumulirani gubitak kompanije na kraju juna, kako je navedeno u polugodišnjem izvještaju objavljenom na sajtu Montenegroberze, iznosio je 14,7 miliona eura, dok je vrijednost kapitala bila negativna i iznosila minus 4,2 miliona eura. Za toliko je ukupni gubitak veći od vrijednosti kapitala.

Sam poslovni rezultat bio je gubitak od 319 hiljada eura, ali su dominantno na konačan rezultat uticali rashodi po osnovu “kamata, kursnih razlika i drugih efekata ugovorene zaštite po osnovu odnosa sa nepovezanim licima” od 1,7 miliona eura, dok su prihodi po istoj stavci bili 438 hiljada eura.

Ova kompanije ima i kreditne obaveze za kupovinu dva broda od 31,6 miliona eura za koje je država dala garanciju i čije rate djelimično ili u potpunosti vraća već tri godine.

Država u ovoj firmi ima 51,4 odsto akcija, dok ostalo pripada manjinskim akcionarima.

Kako je ranije saopšteno iz resornog Ministarstva kapitalnih investicija, problem u poslovanju ove kompanije čine dva loša ugovora iz prethodnog perioda. To su ugovori o kupovini dva broda bez studije isplativosti i bez saglasnosti Skupštine akcionara, a drugi je ugovor o davanju u najam ta dva broda londonskoj kompaniji sa turskim kapitalom “Sea pioneer”.

Ministar Bojanić je prije nekoliko dana kazao da u dogovoru sa malim akcionarima pokušavaju da pronađu način kako bi raskinuli ugovor o najmu, jer sada proizvodi dnevni gubitak od oko 30 hiljada dolara. Najveću štetu trpe manjinski akcionari koji nisu uticali na ove loše odluke bivše uprave i Vlade.

Tagovi: Barska plovidba
PROČITAJ I OVO
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
WMF
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
ROVINJ – Bogat i sadržajan subotnji program održan u sjajnoj atmosferi prostora stare Tvornice duhana u Rovinju osigurao je sudionicima ovogodišnjeg 14. Weekenda uvid u brojne aktualne teme, kao što su: promjena u poslovanju tijekom izazovnih vremena, uloga i pozicija građanskih inicijativa u društvu, najnoviji trendovi u robotici i gaming industriji te regulative u medijskom prostoru.
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
TAJMING
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
ZAGREB - Pivac, Pevec smatra da je on svjestan stanja u Podravci te da ulaganje u njene dionice ne znači da je želi preuzeti, već da je prepoznao dobar trenutak za kupnju kao financijski ili portfolio investitor.
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
DEMANTI
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
BEOGRAD - Kompanija Revita nastavlja svoje poslovanje na hrvatskom tržištu usprkos pokušajima bivših poslovnih partnera da je diskreditiraju i dovedu kupce u zabludu da brend Revita više ne postoji.
Artuković: Franck nije na prodaju
JASNA PORUKA
Artuković: Franck nije na prodaju
ZAGREB - Franck razmatra prilike u regiji, zanima nas akvizicija tvrtke koja ima srodan asortiman... Zainteresirani smo za razgovore. Franck ima još potencijala za rast i razvoj.
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
VEĆI KAPACITETI
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
MOSTAR - Početak proizvodnje u prehrambenoj tvornici u Kruševu pored Mostara, koja je zajednički projekt tvrtki Marinada i Podravke, odgođen je za godinu dana, ali je istovremeno povećan kapacitet prerade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE