GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oporavak Gorenja: Povećan broj porudžbina, jun prvi profitabilni mesec u 2020.

Oporavak Gorenja: Povećan broj porudžbina, jun prvi profitabilni mesec u 2020.
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2020 / 17:32
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - U poslednjih nekoliko nedelja povećan je broj porudžbina koje je kompanija Hisense Gorenje dobila za avgust, septembar i oktobar. Veći broj porudžbina dobra je vest za kompaniju i njene zaposlene, kao i rezultat brojnih blagovremenih mera koje je rukovodstvo preduzelo kako bi ojačalo poslovanje, prilagodilo se situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa i poboljšalo poslovne rezultate.

Sve ove mere su rezultirale pozitivnim preokretom, jer je jun bio prvi profitabilni mesec u ovoj godini.

Fabrika u Valjevu, kao centar za proizvodnju rashladne tehnike Hisense Gorenja za Evropu, beleži rast broja porudžbina u ovim mesecima. Ova fabrika je početkom marta počela sa proizvodnjom nove generacije frižidera, koju odlikuje savremena tehnologija upakovana u moderan dizajn, za kojima vlada veliko interesovanje naročito sa područja zemalja EU – Češke, Francuske, Danske, Nemačke, a među deset najvećih kupaca našla se i Rusija.

Ipak, zbog ekonomskih posledica pandemije i drugog talasa virusa Covid-19, polugodišnji poslovni rezultat ostao je negativan, a tržišni uslovi neizvesni i nestabilni. Ni kompanija ni šire poslovno okruženje se nikada nisu suočili sa tako nepredvidivim i brzo promenljivim okolnostima, čije se trajanje ne može predvideti. Zbog toga kompanija mora nastaviti sa sprovođenjem svih mera za jačanje poslovanja i dalje brzo reagovanje na promene u poslovnom okruženju.

Menadžment Hisense Gorenje je u poslednja dva meseca bio fokusiran na povećanje prodaje, ubrzanje online prodaje i e-trgovine, kao i na menjanje poslovnih modela, smanjivanje troškova i povećanje efikasnosti proizvodnje.

Sve ove operativne promene su od suštinskog značaja za dugoročni opstanak kompanije i očuvanje radnih mesta u trenutnim nepredvidivim i potpuno novim okolnostima prouzrokovanim pandemijom koronavirusa, a sa kojima se globalna ekonomija suočava. Kompanija je odlučna da zadrži pozitivan trend i u narednim mesecima nastavljajući da se fokusira na kupce, proizvode i ukupnu odličnost u radu.

Tagovi: Gorenje, Hisense Gorenje, Hisense Europe, Hisense
PROČITAJ I OVO
S tržišta povučena Domaća kobasica Braće Pivac
POVLAČENJE
S tržišta povučena Domaća kobasica Braće Pivac
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak da je s tržišta povuklo Domaću kobasicu koju proizvodi Mesna industrija Braća Pivac, zbog neoznačenog sadržaja soje na deklaraciji proizvoda.
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
POBOLJŠANJE
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
SLAVONSKI BROD - Grupacija Đuro Đaković u prvih devet mjeseci ove godine imala je gubitak od 31,8 milijuna kuna, što je gotovo sedam milijuna manje nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci iz financijskog izvješća te slavonskobrodske kompanije.
EBRD i Raiffeisen kreditiraju Sojaprotein
KREDITIRANJE
EBRD i Raiffeisen kreditiraju Sojaprotein
BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je zajam kompaniji "Sojaprotein" u vrednosti od 25 miliona evra. Isto toliko kompanija će zajmiti od Raiffeisen banke Beograd, a novac će se koristiti za proširenje proizvodnih pogona kompanije, kao i za refinansiranje duga.
Kraš sa 42 posto višom neto dobiti
SKOK
Kraš sa 42 posto višom neto dobiti
ZAGREB - Kraš grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 26,3 milijuna kuna, što je za 7,8 milijuna kuna ili 42,3 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje u petak objavljeno financijsko izvješće te kompanije.
Grupa Končar više nego udvostručila neto dobit
SJAJNE BROJKE
Grupa Končar više nego udvostručila neto dobit
ZAGREB - Neto dobit Grupe Končar za razdoblje siječanj - rujan iznosi 49,2 milijuna kuna, znatno više od 20,1 milijuna kuna iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Končara objavljenog u petak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE