GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oporavak Gorenja: Povećan broj porudžbina, jun prvi profitabilni mesec u 2020.

Oporavak Gorenja: Povećan broj porudžbina, jun prvi profitabilni mesec u 2020.
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2020 / 17:32
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - U poslednjih nekoliko nedelja povećan je broj porudžbina koje je kompanija Hisense Gorenje dobila za avgust, septembar i oktobar. Veći broj porudžbina dobra je vest za kompaniju i njene zaposlene, kao i rezultat brojnih blagovremenih mera koje je rukovodstvo preduzelo kako bi ojačalo poslovanje, prilagodilo se situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa i poboljšalo poslovne rezultate.

Sve ove mere su rezultirale pozitivnim preokretom, jer je jun bio prvi profitabilni mesec u ovoj godini.

Fabrika u Valjevu, kao centar za proizvodnju rashladne tehnike Hisense Gorenja za Evropu, beleži rast broja porudžbina u ovim mesecima. Ova fabrika je početkom marta počela sa proizvodnjom nove generacije frižidera, koju odlikuje savremena tehnologija upakovana u moderan dizajn, za kojima vlada veliko interesovanje naročito sa područja zemalja EU – Češke, Francuske, Danske, Nemačke, a među deset najvećih kupaca našla se i Rusija.

Ipak, zbog ekonomskih posledica pandemije i drugog talasa virusa Covid-19, polugodišnji poslovni rezultat ostao je negativan, a tržišni uslovi neizvesni i nestabilni. Ni kompanija ni šire poslovno okruženje se nikada nisu suočili sa tako nepredvidivim i brzo promenljivim okolnostima, čije se trajanje ne može predvideti. Zbog toga kompanija mora nastaviti sa sprovođenjem svih mera za jačanje poslovanja i dalje brzo reagovanje na promene u poslovnom okruženju.

Menadžment Hisense Gorenje je u poslednja dva meseca bio fokusiran na povećanje prodaje, ubrzanje online prodaje i e-trgovine, kao i na menjanje poslovnih modela, smanjivanje troškova i povećanje efikasnosti proizvodnje.

Sve ove operativne promene su od suštinskog značaja za dugoročni opstanak kompanije i očuvanje radnih mesta u trenutnim nepredvidivim i potpuno novim okolnostima prouzrokovanim pandemijom koronavirusa, a sa kojima se globalna ekonomija suočava. Kompanija je odlučna da zadrži pozitivan trend i u narednim mesecima nastavljajući da se fokusira na kupce, proizvode i ukupnu odličnost u radu.

Tagovi: Gorenje, Hisense Gorenje, Hisense Europe, Hisense
PROČITAJ I OVO
Mercatorovo preuzimanje Tuša morat će dobiti zeleno svjetlo Europske komisije
PROCEDURA
Mercatorovo preuzimanje Tuša morat će dobiti zeleno svjetlo Europske komisije
LJUBLJANA - Prema riječima direktora AVK Andreja Matvoza, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AVK) odbila je Mercatorov zahtjev za prijavu koncentracije s Engrotušem. Mercatorovo preuzimanje Engrotuša morat će prosuditi Europska komisija.
Croatia Airlines u prošloj godini s neto dobiti od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u prošloj godini s neto dobiti od 2,3 milijuna eura
ZAGREB - Nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines (CA) u prošloj je godini ostvario neto dobit od 2,3 milijuna eura, dok je 2022. godine bilježio gubitak od 18,2 milijuna eura, što se u poslovnom izvješću kompanije uz ostalo objašnjava pozitivnim tržišnim trendovima i rastom prihoda te nižim cijenama goriva
Hrvatska pošta s 1200 eura nagrađuje poštare i vozače, ali pod jednim uvjetom
NAGRADE
Hrvatska pošta s 1200 eura nagrađuje poštare i vozače, ali pod jednim uvjetom
ZAGREB – Poštari, dostavljači tiskovina i vozači Hrvatske pošte odsad uz sve ostale benefite rada i povećanja primanja mogu računati i na dodatnu nagradu. Ako u tvrtki ostanu do kraja godine, mogu dodatno zaraditi 1200 eura neto.
AZTN pokrenuo upravni postupak protiv jednog trgovačkog lanca
POSTUPAK
AZTN pokrenuo upravni postupak protiv jednog trgovačkog lanca
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je upravni postupak protiv kupca-trgovca Tommy-a radi utvrđivanja je li taj kupac poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, počinio povredu iz Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP), izvijestili su u četvrtak iz Agencije.
Kraš: Neto dobit u 2023. skočila 38,9%
SKOK
Kraš: Neto dobit u 2023. skočila 38,9%
ZAGREB - Nerevidirani poslovni rezultati za 2023. godinu pokazuju nastavak rasta Kraš grupe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE