GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oporavak prometa u ljubljanskoj zračnoj luci

Oporavak prometa u ljubljanskoj zračnoj luci
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2021 / 15:11
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Broj putnika u zračnoj luci Brnik povećava se poboljšanjem epidemiološke situacije. U lipnju ih je bilo gotovo dvostruko više nego u svibnju, objavila je tvrtka Fraport Slovenija.

Kako su dodali, uz povoljne uvjete povećava se i putnička mreža, a od putnika se traži priprema za put i upoznavanje s potrebnim dokumentima.

Najveća zračna luka u zemlji u lipnju je prevezla 27.953 putnika, gotovo jednom više nego mjesec dana ranije, do 2.500 putnika dnevno, 974 tone tereta i 1 650 kretanja zrakoplova, navodi se u priopćenju.

Uz povoljnije uvjete putovanja, povećava se i mreža putovanja iz zračne luke Ljubljana. Kao što se podsjeća u njegovom operateru, putnici trenutno mogu putovati s 12 zrakoplovnih kompanija na isto toliko odredišta, a do kraja ljeta očekuju dodatnih pet prijevoznika.

Trenutno Aeroflot leti za Moskvu tri puta tjedno, Air France jednom dnevno za Pariz, Air Montenegro dva puta tjedno za Tivat (od rujna umjesto Tivta za Podgoricu), Air Serbia sedam puta tjedno za Beograd, Brussels Airlines tri puta tjedno tjedan do Bruxellesa, Israir jednom tjedno do Tel Aviva, LOT poljski šest puta tjedno do Varšave, a Lufthansa dva puta dnevno do Frankfurta (očekuje se da će treći let dnevno dodati 3. kolovoza).

SunExpress leti za Antaliju jednom tjedno, Swiss International Airlines dva puta tjedno za Zürich (očekuje se od 19. srpnja četiri puta tjedno), Transavia dva puta tjedno za Amsterdam (očekuje se da će još jedan let dodati 23. srpnja), a zračna luka Brnik Turkish Airlines pet puta tjedno povezuje se s Carigradom.

Postojećim prijevoznicima pridružit će se British Airways tijekom ljeta, prema Fraportu, petotjednim letom za Heathrow od 8. kolovoza nadalje. Očekuje se da će Easyjet letjeti za Gatwick tri puta tjedno od 8. rujna, Flydubai za Dubai tri puta tjedno od 24. rujna, ponudu će pojačati Iberia koja će za Madrid dvaput tjedno letjeti od 2. kolovoza i Wizz Emitovanje od 16. srpnja nadalje dva puta tjedno u Bruxellesu Charleroi.

Ukidanje ograničenja putovanja prati charter promet. Među najatraktivnijim čarter destinacijama ostaju grčki otoci, turska Antalija, Đerba u Tunisu, egipatski Sharm-El-Sheikh i Hurghada, Barcelona, Madeira i Tenerife, napisao je Fraport.

"Ako zbog epidemije ne bude ograničenja za putovanje, očekujemo sedamnaest redovnih letova do kraja listopada. Vrlo je ohrabrujuće da se broj letova prema postojećim destinacijama neprestano povećava, a prognoze letova za zimsku sezonu već su obećavajuće ", rekao je Janez Krašnja, voditelj aerodromskih usluga u Fraportu Slovenija.

Međutim, tvrtka je pozvala putnike da se dobro upoznaju s trenutnim ograničenjima prelaska granica prije putovanja i da svoje putničke planove prilagode prihvaćenim zdravstvenim i sigurnosnim standardima u odabranoj zemlji.

"Putnicima se također savjetuje da u zračnu luku dođu na vrijeme, najmanje dva sata prije leta, kako bi se izbjegle gužve i moguća kašnjenja. Također savjetujemo svima koji putuju u to vrijeme da se dobro upoznaju s potrebnim dokumentima i obrascima koji su im potrebni za putovanje do željenog odredišta ", zaključili su.

Tagovi: Aerodrom Ljubljana, Fraport Slovenija, Lufthansa, Air Serbia, Montenegro Airlines, Air France, Turkish Airlines, Swiss Air, easyJet, Wizz Air, kompanija LOT
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE