GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oporavak Wizz Aira od posljedica koronakrize pod znakom pitanja

Oporavak Wizz Aira od posljedica koronakrize pod znakom pitanja
UPITNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.08.2020 / 18:12
Autor: SEEbiz / H
BUDIMPEŠTA - Mađarski avioprijevoznik WizzAir upozorio je u utorak da bi njegov brzi oporavak od posljedica koronakrize mogao biti doveden u pitanje upozorenjima i ograničenjima vezanim za Covid 19 koja su omela putovanja širom Europe.

Niskotarifna zrakoplovna kompanija proteklih se godina proširila iz istočne na zapadnu Europu i spada među prijevoznike koji se najbrže oporavljaju od krize koju je uzrokovao Covid-19. Trenutno WizzAir leti s 80 posto prošlogodišnjih kapaciteta.

Podaci o aviokartama pokazali su u međuvremenu da je oporavak putovanja u Europi počeo usporavati u kolovozu i Wizz je priopćio da je 80 posto kapaciteta najviše što mogu postići u trenutnim okolnostima a razina bi se mogla i smanjiti.

„U narednom razdoblju prijevoznici će zadržati postojeću razinu kapaciteta ili će se ona malo smanjiti", rekao je za Reuters izvršni direktor Wizz Aira Jozsef Varadi.

Ryanair je prošlog tjedna priopćio da odustaje od planiranog pokretanja 70 posto kapaciteta do listopada i najavio skromniji plan a easyJet namjerava letjeti najkasnije u četvrtom tromjesečju letjeti sa 40 posto prošlogodišnjih kapaciteta.

Wizz Air nije odustao od planiranog širenja poslovanja unatoč pandemiji. U protekla tri mjeseca najavili su deset novih baza, iako Varadi priznaje da nisu "imuni na kratkoročne probleme“.

U predstojećem razdoblju kompanija namjerava izgraditi 20 zrakoplovnih baza u londonskoj zračnoj luci Gatwick a od plana ih nije odvratila ni ni britanska 14-dnevna karantena za povratnike iz Španjolske, Francuske i Hrvatske.

„Zasada se možemo nositi sa situacijom u Velikoj Britaniji", tvrdi šef Wizz Aira, objašnjavajući da je kompanija prilagodila svoje kapacitete i preusmjerila letove iz Hrvatske u Portugal, koji je isključen iz liste za karantenu.

Wizzovi planovi o bazi u Gatwicku ovisit će pak o tome hoće li Europska unija prijevoznicima zbog Covida 19 i dalje dopuštati da zadrže termine u zračnim lukama iako ne ispunjavaju kriterij minimalnog broja letova.

Većina kompanija traži od Komisije da im to omogući dok je Wizz protiv toga jer će se moći proširiti u Gatwicku budu li konkurenti prisiljeni odreći se slotova.

Tagovi: Wizz Air, koronakriza, Joszef Varadi
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
USKRSNICA
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
ZAGREB - Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine uoči Uskrsa svojim zaposlenicima isplatile uskrsnice, a sukladno važećim kolektivnim ugovorima i mogućnostima pojedinih kompanija u to je nagrađivanje zaposlenika ukupno uloženo više od 2,3 milijuna eura.
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE