GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Orban od Nijemaca kupuje 44 nova tenka i 24 haubice

Orban od Nijemaca kupuje 44 nova tenka i 24 haubice
MODERNIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2018 / 19:50
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
BUDIMPEŠTA - Mađarska kreće u veliku modernizaciju kopnenih oružanih snaga u sklopu koje će kupiti 44 nova tenka i 24 haubice od njemačke tvrtke Krauss-Maffei Wegmann (KMW), piše ugledni IHS Janes.

Ugovor između mađarskog ministarstva obrane i KMW-a potpisan je u srijedu u Budimpešti, a kako piše Janes, Mađari će za najnovije varijante 44 tenka Leopard (2A7) i 24 samohodne haubice PzH 2000 (iste haubice, njih 16, kupila je i Hrvatska) izdvojiti 565 milijuna dolara.

Osim toga, prema navodima njemačkog Die Welta, Mađari će kupiti i 12 rabljenih tenkova Leopard 2A4 za potrebe vojnih vježbi, ali tu informaciju mađarsko ministarstvo nije potvrdilo.

Ova narudžba dolazi samo tjedan dana nakon što su Mađari naručili 16 višenamjenskih helikoptera H225M koje proizvodi Airbus, a čija je cijena veća od 20 milijuna dolara po komadu.

Velika vojna nabava dio je Orbanovog plana da modernizira oružane snage, koje se jednim dijelom i dalje oslanjaju na sovjetsku opremu. Tako kopnena vojska raspolaže sa samo 34 tenka T-72 u aktivnoj službi, dok je njih 130 u rezervi. Zračne snage ipak stoje znatno bolje, budući da raspolažu s 14 višenamjenskih borbenih aviona JAS 39 C/D Gripen, koji su bili u igri i za budući zrakoplov HRZ-a.

Naša je Vlada u konačnici odabrala Izraelce koji su ponudili 12 polovnih borbenih aviona F-16 Barak po cijeni od 500 milijuna dolara.

Tagovi: Viktor Orban, Mađarska, mađarska vojska, Krauss-Maffei Wegmann, tenk Leopard 2A4
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE