GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije

Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2024 / 19:09
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.

U boje i oznake srpske nacionalne avio-kompanije avion je ofarban u Toulouseu, a od 10. marta bio je u proceduri primopredaje i tehničkih kontrola u Francuskoj.

„Naš osmi ATR tipa 72-600 upravo je sleteo na aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu. Njegov dolazak predstavlja korak dalje u našem kontinuiranom radu na unapređenju regionalne flote i mreže destinacija. Ulaskom tog aviona u saobraćaj doprinećemo još boljoj povezanosti zemalja u regionu Zapadnog Balkana, a putnicima dati više mogućnosti za brza i udobna putovanja“, rekao je Milan Malović, izvršni direktor za saobraćaj Air Serbije.

Prvi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, s registarskom oznakom YU-ALY sleteo je na beogradski aerodrom 27. januara 2022. godine, drugi, YU-ALW 14. maja 2022, a treći YU-ALX 14. jula 2022. godine. Četvrti ATR 72-600 YU-ALZ, floti Air Serbije pridružio se 1. decembra 2022. godine, dok su peta YU-ASA i šesta letelica istog tipa YU-ASB u flotu ušle 12. januara odnosno 23. juna 2023. godine. Sedmi ATR YU-ASD se pridružio regionalnoj floti Air Serbije 8. septembra 2023. godine.

Svih osam ATR letelica koje su do sada stigle u flotu Air Serbije imaju konfiguraciju od 70 do 72 sedišta marke „Geven Prestige“ i „Acro“, koja putnicima omogućavaju veći komfor i udobnost. Avioni su opremljeni sa dva turboprop motora PW127M, dugački su 27,17 m i imaju raspon krila od 27,05 m. Najveća brzina koju mogu dostići tokom krstarenja iznosi oko 500 km/h, dok je maksimalni dolet sa punim kapacitetom oko 1.500 km.

Tagovi: Air Serbia,
PROČITAJ I OVO
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
GUBITAK
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
ROVINJ - Adris grupa je u prvom tromjesečju ove godine poslovala s gubitkom od sedam milijuna eura, uz ukupni prihod od 191 milijun eura ili 15 posto većim nego u istom razdoblju 2023., pokazuje u utorak objavljeno financijsko zvješće te kompanije.
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE