GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oštro potonula polugodišnja dobit DI Spačve

Oštro potonula polugodišnja dobit DI Spačve
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2021 / 08:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Drvna industrija Spačva u prvom je polugodištu ostvarila 756,2 tisuće kuna dobiti, što je otprilike osam puta manje u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit iznosila 6,1 milijun kuna, podaci su iz nekonsolidiranog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi dosegnuli 130,76 milijuna kuna, što je 19,4 posto više nego u istom razdoblju lani.

Prihodi od prodaje pritom su iznosili 127,2 milijuna kuna pri čemu je na inozemnom tržištu ostvareno 73,15 posto ili 93 milijuna kuna, navodi se u izvješću. Najznačajnije zemlje izvoza su ltalija, Rumunjska, Francuska, Njemačka, Srbija, Litva, Slovenija, Grdka i Velika Britanija.

Financijski prihodi bili su 384,6 tisuća kuna i čine ih prihodi od pozitivnih tečajnih razlika.

Ostali poslovni prihodi iznose 3,2 milijuna kuna i u njima je, kako se navodi, sadržan prihod od naplate štete, državnih potpora, subvencija, i prihodi ostvareni na osnovu lRl projekta.

Spačva je u prvom polugodištu zabilježila i rast ukupnih rashoda, za 25,7 posto, na 130 milijuna kuna.

U izvješću se napominje i kako je obzirom na situaciju sa pandemijom covid-19 Uprava tvrtke tijekom cijele 2020. konstantno ulagala u marketinške aktivnosti i aktivnosti unaprjeđenja prodaje.

"Kraj 2020. godine je dočekan optimistično te je sukladno ostvarenim rezultatima Uprava Spačve uvjerena u uspješnu 2021. godinu, a naznake tog su vidljivi već u ostvarenim poslovnim rezultatima za drugi kvartal 2021. godine", ističe se u izvješću.

Inače, tvrtka Pervanovo, koja je u vlasništvu Pervanovo Investa hrvatskog poduzetnika iz Švedske Darka Pervana, početkom lipnja je izvijestila da je trima ugovorima o kupoprodaji stekla ukupno 98,68 posto dionica Drvne industrije Spačva te najavila da će u propisanom roku objaviti ponudu za preuzimanje vinkovačke tvrtke.

Tagovi: Spačva, Bjelin, Pervan grupa, Stjepan Vojnić, Florian Grup, Quaestus Private Equity Kapital II, Drvna industrija Spačva, hrastovina, hrast
PROČITAJ I OVO
Turističke kompanije već traže radnike za iduću sezonu
RADNICI
Turističke kompanije već traže radnike za iduću sezonu
ZAGREB - U cilju razvoja turizma visoke kvalitete bit će nužno povećati i osigurati cjelogodišnja primanja te poboljšati uvjete rada.
Udruge: Stožer je nepravedan prema noćnim klubovima i barovima
NEZADOVOLJSTVO
Udruge: Stožer je nepravedan prema noćnim klubovima i barovima
ZAGREB - Udruga Glas poduzetnika i Udruga noćnih klubova i barova smatraju da je besmisleno što noćni klubovi i barovi ne mogu raditi poslije ponoći, tvrde da je takva odluka Stožera civilne zaštite RH nepravedna prema njima, naročito sada kada je gotovo cijela EU ukinula ograničenja za njihov rad.
Austrijski PicoPACK Group seli proizvodnju iz Indije u Knin, planiraju zaposliti 300 ljudi
PRILIKE
Austrijski PicoPACK Group seli proizvodnju iz Indije u Knin, planiraju zaposliti 300 ljudi
KNIN - Gradončelnik grada Knina Marijo Ćaćić i župan Marko Jelić održali su sastanak sa predstavnicima društva PicoPACK Group Austrija, poznate kompanije sa poslovnicama u nekoliko država po Europi i Aziji, koja dosadašnji pogon u Indiji planira preseliti u Knin.
Zmago Skobir nakon 14 godina odlazi s vrha ljubljanske zračne luke
ODLAZAK
Zmago Skobir nakon 14 godina odlazi s vrha ljubljanske zračne luke
LJUBLJANA - Krajem rujna od vrha ljubljanske zračne luke oprostit će se generalni direktor Fraport Slovenija Zmago Skobir. Fraport Slovenija od listopada će voditi Babett Stapel.
Velike promjene u upravama i NO-ima hrvatskih tvrtki početkom rujna
GOSPODARSKI PREGLED
Velike promjene u upravama i NO-ima hrvatskih tvrtki početkom rujna
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice rujna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE