GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Otvoren CroAsia institut

Otvoren CroAsia institut
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2021 / 16:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) osnovala je prvu hrvatsku znanstvenu, obrazovnu i poslovnu instituciju kojoj je cilj sustavno i dugotrajno povezivati Hrvatsku i jugoistočnu Europu s Kinom i Azijom - CroAsia institut (CAI).

Pružajući analize različitih aspekata odnosa Hrvatske i zemalja u okruženju s Kinom i Azijom, nudeći svjež pogled na događaje od regionalne i svjetske važnosti, povezujući ljude, doprinoseći razmjeni znanja, educirajući stručnjake, znanstvenike, studente i širu javnost, ZŠEM-ov CroAsia institut kontinuirano će stvarati profesionalnu interdisciplinarnu bazu znanja, neophodnu za učinkovitiju i obostrano korisniju komunikaciju između Hrvatske, Kine, jugoistočne Europe i Azije.

ZŠEM već surađuje s nekim od prestižnih akademskih institucija u Aziji poput East China University of Science and Technology, Xi'an International University, Jiangxi University of Finance and Economics, Hong Kong Baptist University, Nanyang Technological University Singapore Management University.

Vodstvo CroAsia instituta, dekan ZŠEM-a dr.sc. Mato Njavro te dr.sc. Zvonimir Stopić i Ivica Bakota, imaju više od desetljeća neprekinutog iskustva aktivnog rada u zemljama Azije, bilo kroz poslovne suradnje ili kroz istraživačke projekte te kao predavači u vrhunskim azijskim obrazovnim institucijama. Poznavatelji su kulture i poslovnih prilika u privatnom i javnom sektoru azijskih zemalja. Mato, Zvonimir i Ivica doktorirali su na temama iz područja ekonomije, financija, međunarodnih odnosa, povijesti i politike vezanih uz Aziju, Kinu, Hrvatsku te regiju.

Partneri CroAsia instituta su China-CEE instituta, pekinški Capital Normal Sveučilište i Pekinško sveučilište za strane jezike (Beijing Foreign Language Univeristy). U radu CroAsia instituta aktivno će sudjelovati grupa stručnjaka sa širokim i svestranim međunarodnim diplomatskim i poslovnim iskustvom uključujući bivšu pomoćnicu glavnog tajnika NATO-a i četvrtu predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović, izvršnog potpredsjednika i voditelja digitalnih usluga u tržišnom području sjeveroistočne Azije za Ericsson Sinišu Krajnovića, glavnog stratega Centra za strateške budućnosti pri uredu premijera Singapura Chor Pharn Leea, generalnog menadžera Gojek Singapura Lien Choong Luena, poslovnog leadera, pokretača inovacija i stručnjaka za digitalni marketing Dejana Kutnjaka, te voditelja nadgledanja, nadzora i kontrole za Aziju u UBS-u Mirka Jurišića.

„ZŠEM-ov CroAsia institut Hrvatskoj će nastojati pružiti svježi, novi, razuman te što je više moguće objektivniji pogled na Aziju i Kinu, što u aktualnim geopolitičkim i globalnim socioekonomskim okolnostima za zemlju poput Hrvatske može biti od presudne važnosti za njen budući razvitak“ – izjavio je dr.sc. Mato Njavro.

Tagovi: CroAsia institut, East China University of Science and Technology, Zagrebačka škola ekonomije i managementa, Mato Njavro, Zvonimir Stopić
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE