GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Otvorene nove prostorije Lučke kapetanije Zadar

Otvorene nove prostorije Lučke kapetanije Zadar
OTVORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2020 / 13:05
Autor: SEEbiz / H

ZADAR - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković otvorio je u petak u Zadru nove prostorije Lučke kapetanije Zadar u sklopu u putničkog terminala Gaženica.

"Lučka kapetanija jedna je od najvažnijih institucija na Jadranu, a ispostava Zadar jedna je od najvećih po broju intervencija na moru. Umjesto dosadašnje tri lokacije, Lučka kapetanija Zadar smjestila se sada u reprezentativan prostor. Ministarstvo je dalo dodatni novac za opremanje, a dobra je stvar što nećemo plaćati zakupninu", rekao je Butković.

Ujedno je čestitao blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca te položio vijenac u more.

Istaknuo je značajna ulaganja u razvoj lučke infrastrukture.

"Riječ je o više od milijardu kuna, uglavnom iz europskih fondova, ali i državnih sredstava. Nikada se nije toliko ulagalo u luke, lukobrane, rive, a prvi takav europski projekt je u Zadarskoj županiji, u Tkonu na otoku Pašmanu. Taj projekt, gradnja nove luke, ide dobro, a pripremaju se i drugi. Što se tiče covid fonda i buduće financijske perspektive, imamo velike mogućnosti da takvi i slični projekti budu realizirani", rekao je Butković.

Lučki kapetan Alen Rukavina rekao je kako je cilj preseljenja kapetanije pružanje bolje usluge pomorcima i građanima.

"Građanin, pomorac ili vlasnik čarter kompanije može na jednome mjestu dobiti uslugu. Do sada je morao obilaziti tri lokacije po gradu, a sada to može obaviti ovdje. Važno je i to što je naša posada brodova bila dislocirana od nas, a sada se u vrlo kratkom vremenu, za tri minute, može ukrcati i početi akciju spašavanja i pružanja pomoći, objasnio je kapetan Rukavina.

Foto: Zadarska župnija

Tagovi: Lučka kapetanija Zadar, Božidar Longin, Oleg Butković, Gaženica, Luka Gaženica, Luka Zadar
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bahn zabranjuje kanabis na svojim postajama
ZABRANE
Deutsche Bahn zabranjuje kanabis na svojim postajama
BERLIN - Putnicima Deutsche Bahna, njemačkog željezničkog operatera u državnom vlasništvu, neće biti dopušteno pušiti kanabis na njegovim stanicama nakon legalizacije te droge početkom mjeseca.
Puma u Los Angelesu otvorila centar za dizajn i razvoj
ŠIRENJE
Puma u Los Angelesu otvorila centar za dizajn i razvoj
LOS ANGELES - Njemački proizvođač sportske odjeće i opreme Puma želi proširiti svoju prisutnost i povećati prodaju svojih proizvoda u SAD-u, kako bi se još više približio svojim vodećim konkurentima Adidasu i Nikeu. U svjetlu tih napora, u Los Angelesu je otvoren centar za dizajn i razvoj, prenosi njemačka novinska agencija dpa.
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE