GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovo su plaće vodećih menadžera Podravke

Ovo su plaće vodećih menadžera Podravke
ZARADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2024 / 07:53
Autor: SEEbiz
KOPRIVNICA - Objavljena su primanja članova Uprave i Nadzornog odbora Podravke prošle godine.

Ove godine menadžeri iz Podravke dobit će i bonus za prošlu, a predsjednici Uprave Martini Dalić pripast će otprilike 173.000 eura bruto.

Ipak, ona nije najplaćenija tamo. Najveća prosječna mjesečna primanja lani imali su glavni financijaš u Upravi Davor Doko te HDZ-ova članica Uprave Ljiljana Šapina, piše portal Danica.

Doko je u prosjeku mjesečno dobivao oko 91.600 eura, a Šapina 88.500 eura bruto. U taj prosjek ulaze i prihodi od opcijskih dionica na kojima su Doko i Šapina lani ukupno zaradili po 778.000 eura jer su iskoristili pravo na dionice iz prijašnjih godina, piše Danica.

Marko Đerek, bivši član Uprave Podravke i sadašnji član Uprave Belupa, ostvario je lani u prosjeku otprilike 70.400 eura bruto primitaka mjesečno. I njemu su primanja podebljana opcijskim dionicama na kojima je lani uprihodio ukupno 604.600 eura bruto.

Član Uprave Milan Tadić lani je u prosjeku ostvario oko 56.800 bruto mjesečnih primitaka. I kod njega je u tom prosjeku najveća stavka realiziran paket opcijskih dionica, na čemu je lani uprihodio ukupno 429.000 eura.

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić u prosjeku je lani zarađivala otprilike 34.800 eura bruto mjesečno, što uključuje plaću, bonus, primanja u naravi, dodijeljene dionice po novom modelu nagrađivanja.

Član Uprave Ivan Ostojić prošle je godine ostvario prosječan mjesečni primitak od oko 16.600 eura bruto (plaća, bonus, primanja u naravi).

Kada su u pitanju bonusi za prošlu godinu, osim Dalić i njenih otprilike 173.000 eura bruto, Davoru Doki pripada 125.000 eura, Ljiljani Šapini 106.000 eura, Milanu Tadiću 119.000 eura, Ivanu Ostojiću 112.000 eura, a Marku Đereku 75.400 eura bruto.

Nadzorni odbor Podravke broji devetero ljudi, a imaju pravo na mjesečnu naknadu od dvije prosječne bruto plaće isplaćene u Podravka grupi u Hrvatskoj. Predsjedniku NO-a naknada se uvećava za 50 posto, a njegovu zamjeniku za 30 posto.

Tako je šef NO-a Podravke Damir Grbavac, inače umirovljenik, lani u prosjeku primao oko 3700 eura bruto naknade. Nadzorni odbor održao je prošle godine ukupno 11 sjednica, što znači da je Grbavac tu naknadu primio i u mjesecu kad ništa nije radio.

Što se HDZ-ovaca koji u NO-u Podravke zastupaju državu tiče, tu je Luka Burilović, inače čelnik HGK, koji mjesečno prima 3200 eura. Upravitelj Hrvatskih šuma u Koprivnici Damir Felak (HDZ) primao je 2500 eura.

Istu mjesečnu bruto plaću ostvarivao je i HDZ-ov donedavni predsjednik županijske Gospodarske komore u Koprivnici Krunoslav Vitelj, kao i predstavnica radnika u NO-u, Podravkina sindikalistica Ksenija Horvat. Istu naknadu, 2500 eura, ostvarivali su i članovi NO-a koji tamo predstavljaju mirovinske fondove: Damir Čukman, Ante Jelčić, Petar Miladin i Darko Prpić.

Pravo na naknadu je imala i čelnica Revizijskog odbora Ivana Matovina, koja je u prosjeku dobivala oko 1200 eura bruto mjesečno, piše Danica.

Tagovi: podravka, dalić, ostojić, šapina, đerek, belupo, grbavac
PROČITAJ I OVO
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama
SOLIDNO
Valamar bilježi dobar booking za sezonu i nastavlja sa značajnim investicijama
POREČ – Valamar grupa objavila je rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine koji zbog izrazite sezonalnosti u turizmu nisu indikativni za cijelu godinu iako pokazuju pozitivan trend za nadolazeću sezonu i dobar booking.
Zagrebački holding smanjio dug u 2023.
POBOLJŠANJE
Zagrebački holding smanjio dug u 2023.
ZAGREB - Zagrebački holding je objavio rezultate poslovanja za 2023. godinu. Kažu da je zadržano pozitivno poslovanje, nastavljeno razduživanje te da su pokrenute investicije.
HT u prvom kvartalu povećao prihode, ali smanjio neto dobit
SOLIDNO
HT u prvom kvartalu povećao prihode, ali smanjio neto dobit
ZAGREB - Hrvatski telekom (HT) u prvom je tromjesečju ove godine ostvario 243,1 milijun eura prihoda ili 4,8 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je neto dobit nakon nekontrolirajućih udjela smanjena, za 1,7 posto, na 27,1 milijun eura, podaci su iz financijskog izvješća HT-a objavljenog u utorak.
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
DOBRE BROJKE
Coca-Cola HBC nadmašila očekivanja na krilima velike potražnje
BERN - Punionica Coca-Cola HBC nadmašila je tržišne prognoze prihoda u prvom tromjesečju u utorak i ponovila da će se njezina operativna dobit ove godine dodatno povećati, podržana snažnom potražnjom za kavom, energetskim i gaziranim pićima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE