GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Paloma: Uskoro kreće investicija vrijedna 41 milijun eura

Paloma: Uskoro kreće investicija vrijedna 41 milijun eura
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2021 / 17:41
Autor: SEEbiz / STA
MARIBOR - Nakon dobre godine priprema, nova linija papira službeno će biti predstavljena 8. lipnja u tvornici papira Palomi u Sladkogorju.

Ovo je najveća investicija u slovenskoj industriji papira u posljednjih 40 godina, vrijedna ukupno 41 milijun eura, a značajno će povećati učinkovitost i brzinu proizvodnje.

Kao što je Paloma najavila prilikom najave investicije, povećanje proizvodnih kapaciteta zadovoljit će povećane potrebe na tržištima jugoistočne Europe, Njemačke, Austrije i Švicarske, a tvrtka sa Sladkog vrha postat će centar kompetencija u slovačkoj SHP grupi za visoko- kvalitetan toaletni papir i vodeći proizvođač u regiji.

Ulaganje je bilo logistički zahtjevan projekt, posebno zbog prijevoza dijelova novog stroja za izradu papira iz Italije do Sladkog Vrha. Početkom prošlog ožujka, zbog izbijanja epidemije, sastavljanje novog stroja moralo se privremeno odgoditi, no onda je projekt ubrzo nastavljen gašenjem i demontažom starog stroja za papir koji je bio u uporabi od 1977.

Nova linija povećat će njihov proizvodni kapacitet na 90 000 tona godišnje zbog veće brzine i šire širine matičnih valjaka. Istodobno će poboljšati kvalitetu papira i gotovih proizvoda i smanjiti operativne rizike. Uz pozitivne učinke za zaposlenike i okoliš, ulaganje će značajno pridonijeti optimizaciji portfelja proizvoda unutar grupe i boljoj ukupnoj učinkovitosti opreme.

Ulaganje u tehnološku modernizaciju tvrtke, osim stroja za papir brzine proizvodnje do 2000 metara u minuti, uključuje i moderni premotač papira i novo automatsko skladište matičnih valjaka.

SHP Grupa vodeći je proizvođač higijenskih proizvoda od papira u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi s prihodom od preko 200 milijuna eura, što uključuje prodaju proizvoda pod robnim markama Harmony i Paloma. Zapošljava više od 1.800 ljudi, a kontrolira ga zajednički vlasnik Eco Investment, privatni holding sa sjedištem u Pragu u Češkoj, u vlasništvu Milana Fila. Paloma je dio grupe od 2017. godine.

Tagovi: Paloma, SHP Grupa
PROČITAJ I OVO
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
Jeste li kušali nove Planet of plants proizvode?
PROMO
Jeste li kušali nove Planet of plants proizvode?
ZAGREB - Plant based postaje sve popularniji oblik prehrane. Očuvanje okoliša, smanjenje globalnog siromaštva, zaštita životinjskog svijeta i povoljan utjecaj na zdravlje samo su neki od razloga zbog kojih se odlučujemo na jelovnik uključiti što više namirnica biljnog podrijetla.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE