GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Paramount Global i Skydance dogovorili spajanje

Paramount Global i Skydance dogovorili spajanje
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2024 / 07:38
Autor: SEEbiz

NEW YORK - Paramount Global pristao je spojiti se sa tvrtkom Skydance Media Davida Ellisona u kompliciranom ugovoru kojim se prekida upletenost obitelji Redstone u holivudsku tvrtku.

Shari Redstone prodaje kontrolni udio svoje obitelji u Paramount Globalu i spaja zabavnog diva sa Skydance Medijom, približavajući se kraju gotovo četiri desetljeća vođenja nje i njezina oca kao moćnih igrača u industriji zabave, piše Wall Street Journal.

Skydance i njegovi investitori složili su se potrošiti više od 8 milijardi dolara za kupnju National Amusementsa, obiteljske tvrtke koja kontrolira Paramount, i uložiti u novu iteraciju kultne tvrtke. Ugovor opkoljenom divu zabave daje injekciju novca u vrijeme kada je tradicionalno medijsko okruženje u padu.

Dogovor, objavljen u nedjelju navečer, dolazi nakon što je posebna komisija direktora Paramount Globala pristala na spajanje sa Skydanceom. U utorak su Redstonesi načelno pristali prodati National Amusements, tjednima nakon što su odbili sličan ugovor sa Skydanceom, šokirajući mnoge u Hollywoodu i Wall Streetu.

Spajanje će spojiti Paramount—koji posjeduje kultni filmski studio iza filma 'Kum', televizijsku kuću CBS i kabelske mreže uključujući Nickelodeon, Comedy Central i MTV—sa Skydanceom, produkcijskom tvrtkom koju vodi sin suosnivača Oraclea Larryja Ellisona. Skydance također posjeduje studio za animaciju i odjel za igre te ima zajedničko ulaganje s National Football League.

Skydance je rekao da planira poboljšati i "ponovno osnažiti poznate brendove Paramount i CBS", istovremeno poboljšavajući profitabilnost i jačajući ulaganja u digitalne platforme. Cilj mu je poboljšati tehnologiju koja stoji iza platformi za strujanje Paramount+ i Pluto te osnažiti kabelske kanale tvrtke.

Prema ugovoru, Skydance će kupiti National Amusements u ugovoru čija je vrijednost kapitala 1,75 milijardi dolara. Skydance se zatim planira spojiti s Paramountom.

Očekuje se da će spajanje trajati mjesecima dok regulatori preispituju dogovor.

Skydance bi prema ugovoru trebao platiti manje za National Amusements nego što je prvobitno predloženo, ali Redstone je osigurao dodatnu pravnu odštetu od potencijalnih tužbi dioničara, rekli su ljudi upoznati s ugovorom. Redstoneova je zabrinutost bila veća pravna zaštita kada je prošli mjesec odustala od ugovora.

Uvjeti dogovora nude dioničarima koji nisu dioničari Redstone Paramounta mogućnost isplate uz premiju, što nije bilo dio početne ponude.

Tagovi: Paramount, Skydance
PROČITAJ I OVO
Nestvarno visok gubitak Deutsche Bahna
GUBITAK
Nestvarno visok gubitak Deutsche Bahna
BERLIN - Deutsche Bahn u prvom je polugodištu zabilježio gubitak od 1,2 milijarde eura. Ovo razdoblje obilježili su štrajkovi i loši vremenski uvjeti. U istom razdoblju prošle godine gubitak je iznosio 71 milijun eura.
Maistra dobila 200 milijuna eura plavog i zelenog zajma od IFC-a
KREDITI
Maistra dobila 200 milijuna eura plavog i zelenog zajma od IFC-a
ZAGREB - Članica grupe Svjetske banke, International Financial Corporation (IFC), osigurala je za Maistra Hospitality Grupu plavi i zeleni zajam za održivost od 200 milijuna eura, istaknuvši da će to biti prekretnica koja će toj drugoj najvećoj turističkoj kompaniji u Hrvatskoj pomoći da poveća održivost svojeg portfelja i započne novo doba održivog turizma.
Fantastičan rezultat Dalekovoda u prvom polugodištu
SJAJNE BROJKE
Fantastičan rezultat Dalekovoda u prvom polugodištu
ZAGREB - Dalekovod je u prvih šest mjeseci 2024. ostvario 2,56 milijuna eura dobiti - čak 10,5 puta više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje financijsko izvješće objavljeno u četvrtak.
Novi kolektivni ugovor u Croatia Airlinesu
RADNIČKA PRAVA
Novi kolektivni ugovor u Croatia Airlinesu
ZAGREB - Uprava i sindikati u Croatia Airlinesu (CA) potpisali su novi kolektivni ugovor koji će vrijediti idućih pet godina. Novi kolektivni ugovor potpisan je nakon višemjesečnih pregovora.
Rast prihoda Delta Holdinga u prvom polugodištu 11,2 posto
STABILNO
Rast prihoda Delta Holdinga u prvom polugodištu 11,2 posto
BEOGRAD - Kompanije Delta Holdinga u prvom polugodištu 2024. godine ostvarile su 467 milijuna eura prihoda, što je gotovo 50 milijuna više u odnosu na isto razdoblje prošle godine i predstavlja rast od 11,2 posto, objavila je ta kompanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE