GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pemo i Lonia postaju Studenac

Pemo i Lonia postaju Studenac
INTEGRACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2022 / 13:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Započela je završna integracija preuzetih Pemo i Lonia prodavaonica u mrežu Studenca. Proces uključuje preuređenje i vizualno usklađivanje prodavaonica s identitetom Studenca (rebranding) te finalno usklađivanje internih procesa.

Do kraja godine sve će prodavaonice Pema te više od polovice prodavaonica Lonije postati dio jednog od vodećih maloprodajnih lanaca s najvećom i najbrže rastućom mrežom prodavaonica u Hrvatskoj. Potpuna integracija svih Lonijinih prodavaonica bit će završena do ožujka sljedeće godine.

„Trgovačke lance Pemo i Lonia preuzeli smo sredinom ove godine, a završna faza integracije trajat će, predviđamo, do ožujka 2023. Cilj nam je sačuvati postojeće vrijednosti ovih lanaca, ali i obogatiti ih svim vrijednostima Studenca. Zadovoljstvo zaposlenika i kupaca ostaje nam prioritet, stoga je cijeli ovaj tranzicijski proces maksimalno prilagođen upravo njima. Izuzetno nas veseli taj poslovni korak, a spremno odgovaramo i na sve izazove koje nam integracijski procesi donose. Također, preuzimanje ova dva trgovačka lanca od iznimne je strateške važnosti za jačanje liderskog položaja Studenca te prilika da naš jedinstveni proximity format i ponudu učinimo još dostupnijima našim kupcima“, izjavio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Valja spomenuti kako je preuzimanjem trgovačkih lanaca Pema i Lonije s više od 300 prodavaonica, Studenac dodatno učvrstio svoj položaj na dubrovačkom području i u Zagrebu, ali i u Bjelovarsko-bilogorskoj, Brodsko-posavskoj, Koprivničko-križevačkoj, Požeško-slavonskoj, Sisačko-moslavačkoj, Varaždinskoj te Zagrebačkoj županiji. Osim internih integracijskih procesa i prilagodbe čak 1700 zaposlenika, završna faza tranzicije ovih trgovačkih lanaca uključuje i preuređenje i rebranding svih zagrebačkih prodavaonica s dodatnim sadržajima poput, primjerice prepoznatljive TO GO ponude i pekare unutar prodavaonica. Prodavaonice u ostalim županijama za početak će biti samo rebrandirane, a u kasnijoj se fazi također planira preuređenje.

Akvizicije su, uz organski rast, važan dio poslovne strategije Studenca, a kompanija je već prethodno preuzela i uspješno integrirala lance Istarski supermarketi, Bure, Sonik, Kordun i Duravit. Svaki poslovni uspjeh Studenca ujedno je i uspjeh svih njegovih zaposlenika, stoga se posebna briga pridaje i integracijskom procesu zaposlenika, najvažnijih ambasadora kompanijskih vrijednosti. Tim se procesima pristupa sustavno, organizirano i pažljivo. Uz aktivnu komunikaciju tijekom procesa, za zaposlenike Pema i Lonije nude se i razne dodatne pogodnosti poput programa mentorstva, edukacija te integracijskog paketa nagrada. Također, tu je i veća mogućnost napredovanja i otvaranja novih radnih pozicija unutar brzorastuće Studenac mreže.

„Važno nam je da se svi naši novi zaposlenici osjećaju dobrodošlo u Studenac mrežu i da uživaju sve pogodnosti i prilike koje i inače imaju zaposlenici Studenca. Uz aktivnu podršku koju imaju od strane sektora za upravljanje ljudskim potencijalima, naši su zaposlenici svim novim kolegama iz Pema i Lonije snimili i prigodan video dobrodošlice. Svaki je novi početak na neki način izazovan, međutim mi smo tu da im ovu tranziciju maksimalno olakšamo i već se veselimo svim budućim zajedničkim uspjesima“, zaključio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Tagovi: Pemo, Lonia, Studenac, Michal Senczuk
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE