GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PepsiCo povećao prihode i dobit u prvom kvartalu

PepsiCo povećao prihode i dobit u prvom kvartalu
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2021 / 17:25
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Američki prehrambeni div PepsiCo izvijestio je u četvrtak o rastu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, profitirajući od gomilanja zaliha pića i grickalica u razdoblju pandemijskih ograničenja gospodarskog i društvenog života.

Neto prihodi u prvom ovogodišnjem kvartalu, koji je završio 20. ožujka, porasli su mu 6,8 posto u odnosu na isto razdoblje lani, na 14,82 milijarde dolara.

Neto dobit uvećana je gotovo 28 posto, na 1,71 milijardu dolara, pokazuju u četvrtak objavljeni poslovni rezultati.

Prodaja grickalica u sklopu njegova ogranka poslovanja Frito-Laya North America u prvom je tromjesečju porasla za četiri posto, a prodaja gaziranih i drugih pića u Sjevernoj Americi za pet posto, pokazuju poslovni rezultati.

U drugom kvartalu PepsiCo očekuje da će im rast prihoda ubrzati zahvaljujući postupnom ponovnom otvaranju restorana nakon brzog procjepljivanja stanovništva.

„Pretpostavljamo da će se procjepljivanje građana ubrzati i time povećati njihova mobilnost”, rekao je izvršni direktor Ramon Laguarta.

“Od toga će profitirati kanali isporuke prehrambenih proizvoda kako budu jačale aktivnosti u segmentima putovanja, hotelijerstva, restoranskih usluga, obrazovanja i zabave”.

PepsiCo očekuje da će dobre rezultate polučiti poslovanje s gaziranim pićima u Sjevernoj Americi, njegovom najvećem tržištu, te da će se dio poslovanja s grickalicama zadržati na visokoj razini.

Kompanija je potvrdila važeće prognoze o rastu organskih prihoda i dobiti za cijelu godinu.

Tagovi: PepsiCo, Pepsi, poslovni rezultati, Ramon Laguarta
PROČITAJ I OVO
Dioničari Cinkarne traže veću dividendu
DIVIDENDA
Dioničari Cinkarne traže veću dividendu
CELJE - Udruženje malih dioničara Slovenije (MDS) poslalo je protuprijedlog u vezi s raspodjelom dobiti.
United Group: U Sloveniji nije moguće provesti neovisni natječaj
LJUTNJA
United Group: U Sloveniji nije moguće provesti neovisni natječaj
LJUBLJANA - United Group opisala je obustavu prodaje TS Media, za koju su se natjecali, kao lošu vijest za sve strane ulagače i još goru za Sloveniju. Naša je ponuda bila vrlo dobra i očito je da u Sloveniji nije moguće provesti neovisan i pošten natječaj, rekla je izvršna direktorica grupe Victoriya Boklag.
Nestlé predstavio planove za održivo poslovanje u Hrvatskoj
ODRŽIVOST
Nestlé predstavio planove za održivo poslovanje u Hrvatskoj
ZAGREB - Danas je održano virtualno druženje s novinarima „Nestlé - održivost na djelu!“, na kojem su predstavljene novosti i aktivnosti koje najveća prehrambena kompanija na svijetu poduzima kako bi doprinijela ostvarenju ciljeva strategije održivog razvoja do 2030. na lokalnoj razini.
Vesić: Beograđani će odlučivati o tome kako će izgledati metro
METRO
Vesić: Beograđani će odlučivati o tome kako će izgledati metro

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će Beogradjani glasanjem odlučiti kako će da izgleda metro, čiji je početak izgradnje planiran na novembar.

Đurokoviću novi mandat na mjestu direktora Hrvatskih voda
MANDAT
Đurokoviću novi mandat na mjestu direktora Hrvatskih voda
ZAGREB - Vlada je na zatvorenome dijelu sjednice usmeno izviještena o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova, prihvatila pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima RH preuzima pravnu stečevinu EU za 2021. te donijela više kadrovskih odluka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE