GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Perutnina Ptuj ukida matična jata za rasplod pilića

Perutnina Ptuj ukida matična jata za rasplod pilića
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2024 / 11:48
Autor: SEEbiz
PTUJ - U Perutnini Ptuj ukidaju se matična jata za rasplod pilića. Prema riječima Envera Šišića, prvog čovjeka Ptujske grupe, od sada će jaja uvoziti iz Njemačke, a njihove objekte pretvorit će u farme za proizvodnju pilića.

Na nedavnom predstavljanju ovogodišnjeg 22. Poli maratona Šišić je pojasnio da će jaja biti uvezena od jednog od najprepoznatljivijih proizvođača jaja za rasplod u Njemačkoj. “Nakon što stignu kod nas, jaja će ići u inkubator, gdje će se izleći pilići, a zatim ćemo ih preseliti na naše farme u Sloveniji”, rekao je dodavši da više neće imati matična jata.

Kako je također rekao, takva odluka je nužna, jer će na taj način dobiti nove kapacitete za uzgoj pilića u Sloveniji, jer ne mogu dobiti nove uzgajivače, a zakonska regulativa za izgradnju novih farmi je izuzetno zahtjevna.

Inače, tvrtka u Ptuju trenutno ulaže u tvornicu stočne hrane i rekonstrukciju matičnih jata, a priprema se i više od sto milijuna eura vrijedan projekt rekonstrukcije klaonice i linije gotovih obroka.

Već u ožujku Šišić je govorio i o važnim organizacijskim promjenama u grupi te je najavio preoblikovanje u holding, koji će pod svojim okriljem imati tvrtke sadašnje grupe, među kojima su i slovenske tvrtke, koje čine 40 posto svih njihovih poslovnih aktivnosti i više od polovice svojih izvoznih aktivnosti.

Pritom je zajamčio da će uprava slovenske tvrtke i dalje raditi u sjedištu tvrtke u Ptuju, gdje će sjediti uprava holdinga, odnosno 20-ak ljudi koji će voditi opću strategiju i investicije, ali je još nije odlučeno. “Mogu sjediti u Beču, Zagrebu ili Ljubljani. To ovisi uglavnom o komunikacijskim i drugim prednostima, ali to ništa ne mijenja za samu Sloveniju”, rekao je tada Šišić.

Peradarstvo Ptuj lani je zabilježilo značajan rast proizvodnje i prihoda. Oni su premašili 500 milijuna eura, a tvrtka je također zabilježila visoku dobit. Ambicije su im, kako je rekao Šišić, još veće jer ciljaju na milijardu eura prihoda.

Tagovi: Perutnina Ptuj, PERUTNINA, JAJA, PILIĆI
PROČITAJ I OVO
Mađarski Media Moment preuzeo Otvoreni radio
AKVIZICIJE
Mađarski Media Moment preuzeo Otvoreni radio
ZAGREB - Otvoreni radio objavio je novu vlasničku strukturu u kojoj je novi većinski vlasnik mađarska tvrtka Media Moment Korlatolt s 51 posto udjela a preostalih 49 posto zadržala je tvrtka Avix donedavnog stopostotnog vlasnika radija Ivana Miličevića.
Slovenija: U 2022. godini rekordan broj novih tvrtki
REKORDI
Slovenija: U 2022. godini rekordan broj novih tvrtki
LJUBLJANA - U 2022. godini u Sloveniji su novoosnovana 21.833 poduzeća, što je oko devet posto više nego godinu prije. To je najveći broj novih tvrtki od 2004. odn budući da Državni ured za statistiku prati te podatke.
Cinkarna odobrila dividendu
DIVIDENDA
Cinkarna odobrila dividendu
CELJE - Cinkarna Celje u srijedu je održala glavnu skupštinu na kojoj su dioničari odobrili isplatu dividende od 0,9 eura po dionici, što podrazumijeva dividendni prinos od 4,2 posto.
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
AKVIZICIJE
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
ZAGREB - Studenac će u narednih mjesec dana objaviti dvije nove akvizicije, otkrio je Michał Kędzia, partner u Enterprise Investorsu, jednom od najvećih private equity fondova u srednjoj i jugoistočnoj Europi koji trenutno upravlja nad Studencem i Pan-Pekom.
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
NEZADOVOLJSTVO
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
ZAGREB - Među taksistima koji rade za Bolt i Uber posljednjih dana širi se poziv na štrajk planiran za ponedjeljak, 24. lipnja 2024. godine u 12 sati.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE