GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Perutnina Ptuj želi akvizicijama prodrijeti na nova tržišta

Perutnina Ptuj želi akvizicijama prodrijeti na nova tržišta
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2022 / 08:01
Autor: SEEbiz
PTUJ - Perutnina Ptuj namjerava osigurati daljji rast kupovinom tvrtki na pojedinim tržištima, izjavio je za Finance Agrobiznis, Enver Šišić, generalni direktor Perutnine Ptuj

Tvrtka na razini grupe trenutno je prisutna na 31 tržištu, a u budućnosti namjerava tražiti nova tržišta za kobasičaste proizvodima, koji trenutno dostižu 17% udjela u ukupnoj prodaji kompanije. Još veći naglasak bit će stavljen na tzv. etno tržište, odnosno one potrošače koji već poznaju brend Perutnine Ptuj; među njima su svakako švicarsko i austrijsko tržište.

- Na nivou grupe, Perutnina Ptuj danas je sigurno najveći proizvođač pilećeg mesa od Istanbula do Münchena. Imamo velike tržišne udjele na našim tradicionalnim tržištima, ali svjesni smo da će organski rast biti sve teži i skuplji. Stoga je naša strategija osigurati budući rast kupovinom tvrtki na pojedinim tržištima ili zemljama od interesa za nas, a razmišljamo i o stvaranju novih strateških poslovnih jedinica koje ne bi bile vezane samo za pileće meso, već za širi spektar proizvoda iz prehrambene industrije, rekao je Šišić.

S naglaskom na održivi uzgoj i prijateljski tretmanu životinja u liniji Natur Premium, tvrtka se približava mlađim kupcima koji su za prilagođeni uzgoj kokoši. Ovakva diferencijacija proizvoda otvorila je vrata zahtjevnim tržištima Austrije i Švicarske.

Šišić napominje da se u Austriji teško probiti na maloprodajne police čak i ako imate niže cijene.

- To je filozofija koja se mogla ''''čuti'''' i u Sloveniji, a to je da trgovci jednostavno ne žele uvoziti proizvode iz drugih zemalja ako svoje potrebe mogu zadovoljiti s austrijskim dobavljačima. No, nakon nekoliko godina upornog truda i uspostavljenog povjerenja, uspjeli smo se probiti i na ovo tržište, iako smo svjesni da nas čeka još puno posla, dodao je

Perutnina Ptuj, prema njegovim riječima, nastavit će izlaziti na tržišta Europske unije, gdje je suočena s većom zaštitom od domaćih proizvođača, s linijom Natur Premium i certifikatom o prilagođenom uzgoju kokoši.

Tagovi: Perutnina Ptuj, Enver Šišić
PROČITAJ I OVO
Proizvođač cjepiva protiv majmunskih boginja kaže da ima dovoljno zaliha
CJEPIVO
Proizvođač cjepiva protiv majmunskih boginja kaže da ima dovoljno zaliha
LONDON - Dostupne su dovoljne zalihe cjepiva Imvanex protiv majmunskih boginja za suzbijanje trenutne epidemije, rekao je proizvođač tog cjepiva za dpa u srijedu.
Pevex: Ponašanje Zdravka Peveca je skandalozno, pokušava nas reketariti
IZIGRAVA ŽRTVU
Pevex: Ponašanje Zdravka Peveca je skandalozno, pokušava nas reketariti
ZAGREB - "Zdravko Pevec opet izigrava žrtvu i falsifikatima pokušava reketariti tvrtku Pevex", naslov je teksta objavljenom u ovom broju tjednika Nacional u kojem se navodi kako u Pevexu pripremaju "žestoki protuudar zbog njegovih najnovijih postupaka kojima je ponovno iziritirao vlasnike jedne od najvećih hrvatskih trgovačkih tvrtki."
Konzum nagrađuje svoje zaposlenike zbog dobrih poslovnih rezultata u 2021.
NAGRADE
Konzum nagrađuje svoje zaposlenike zbog dobrih poslovnih rezultata u 2021.
ZAGREB - Konzum kontinuiranom politikom unaprjeđenja i povećanja radničkih prava i pogodnosti nastoji pokazati koliko cijeni njihov rad i trud
Konzum svojim zaposlenicima u lipnju isplaćuje nagradu od 500 kuna neto kao zahvalu za uspješno poslovanje u 2021., a nagradu će dobiti svi sadašnji zaposlenici Konzuma koji su u 2021. bili zaposleni barem šest mjeseci.
Ryanair očekuje predpandemijsku popunjenost zrakoplova u ljetnim mjesecima
OČEKIVANJA
Ryanair očekuje predpandemijsku popunjenost zrakoplova u ljetnim mjesecima
LISABON - Čelnik Ryanaira Michael O'Leary očekuje da će popunjenost zrakoplova te kompanije tijekom ljeta dostići razinu prije pandemije koronavirusa.
Glencore će platiti više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja
KAZNA
Glencore će platiti više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja
LONDON - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE