GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pet ponuda za trećemajsku novogradnju 514

Pet ponuda za trećemajsku novogradnju 514
PONUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2021 / 16:40
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Na javni poziv za podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju broda za prijevoz automobila i kamiona (novogradnje 514), koji se gradi u 3. maju, a u vlasništvu je Republike Hrvatske, prispjelo je pet ponuda, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Odlukom ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, osnovano je stručno tijelo koje će otvoriti i ocijeniti ponude, a sastat će se u petak, 17. rujna.

Stručno tijelo prodavatelja će među pravovremeno podnesenim i urednim ponudama odabrati tri ponude koje sadrže najviše iznose ponuđene kupoprodajne cijene.

O tome će stručno tijelo obavijestiti podnositelje ponuda te ih pozvati da sudjeluju u drugoj fazi natječaja.

Za konačno sklapanje Ugovora o kupoprodaji potrebno je prethodno odobrenje Vlade Republike Hrvatske, navedeno je u priopćenju.

Novogradnja 514 je brod za prijevoz automobila i kamiona dugačak 199,7 metara, širine 32,2 metra, a procjenjuje se da će biti završen u lipnju iduće godine.

Ministarstvo je u početku kolovoza objavilo javni poziv za podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju tog broda, a Vlada je prethodno odlučila da će se brod prodavati putem javnog poziva, a ne posredovanjem brokera

Rok za slanje ponuda na javni poziv je bio 15. rujna. Najniža prihvatljiva cijena je 39 milijuna eura, a brod se može prodati kao dovršen ili nedovršen.

Riječ je o brodu koji je bio u vlasništvu Uljanika d.d., njegova izgradnja u 3. maju je bila obustavljena kao posljedica otvaranja stečajnog postupka nad Uljanikom, a bilo je izgrađeno 79,5 posto broda.

Brod je lani kupljen na javnoj dražbi te sada njime upravlja Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

U travnju ove godine potpisan je Ugovor o dovršetku gradnje između Republike Hrvatske, kao vlasnika i naručitelja radova završetka broda i 3. maja kao izvoditelja radova završetka broda. Država se radi financiranja završetka broda zadužila kod HBOR-a u iznosu od 22 milijuna eura.

Tagovi: 3. maj, brodogradnja, novogradnja 514
PROČITAJ I OVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
CJEPIVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
AMSTERDAM - Europska agencija za lijekove (EMA) objavila je u ponedjeljak da se dodatna, tzv. booster doza cjepiva Moderne može davati osobama od 18 godina i starijima najmanje šest mjeseci od primanja druge doze.
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
U PLUSU
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
ZAGREB - Optima Telekom Grupa u prvih devet mjeseci ostvarila je neto dobit od 450 tisuća kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je zabilježen neto gubitak od 3,1 milijun kuna, pokazalo je financijsko izvješće te kompanije objavljeno u ponedjeljak.
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
RAST
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
ZAGREB – Revizorsko-konzultantska kuća Deloitte u protekloj je financijskoj godini, zaključenoj krajem svibnja 2021., ostvarila prihod od 50,2 milijardi dolara što je porast od 5,5 % u odnosu na prošlu godinu. Ovime je Deloitte zadržao prednost u odnosu na konkurenciju. Slijede ga PwC, EY i KPMG.
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
ZAPOŠLJAVANJE
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
POREČ- S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta i normalizaciju poslovanja tek u srpnju, turistički djelatnici nisu mogli raditi veći dio godine te nisu postigli razinu primanja iz redovnih godina.
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
EPILOG
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
DUBROVNIK – Prekinuta je potraga za hrvatskim pomorcem s broda Atlantske plovidbe (AP) “Miho Pracat” u Japanskom moru, zbog proteka vremena za preživljavanje od preko 25 sati, izjavila je u nedjelju voditeljica odnosa s investitorima i javnošću AP-a Sanja Putica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE