GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pet retail: Industrija hrane i dodataka za kućne ljubimce bilježi veliki rast

Pet retail: Industrija hrane i dodataka za kućne ljubimce bilježi veliki rast
KUĆNI LJUBIMCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2022 / 14:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Istraživanja pokazuju da više od polovine ukupnog broja svjetskog stanovništva ima barem jednog kućnog ljubimca te da se tijekom pandemije taj broj dodatno povećao što se odrazilo na potražnju hrane za kućne ljubimce.

Posljedice pandemije i zatvaranja negativno su utjecale na mnoge svjetske industrije, ipak postoji mali broj onih koji su u to najzahtjevnije doba prosperirali. Povećana potražnja u vrijeme „lockdown-a“ za hranom i dodatcima za kućne ljubimce odrazila se i na poslovanje Pet Network grupe koja bilježi konstantan rast – trenutno posluje na pet tržišta (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bugarska i Rumunjska), a u 160 trgovina radi više od 1500 zaposlenika među kojima i 100 veterinara posvećenih dobrobiti životinja.

„Pet centar nije samo trgovina u kojoj kupujete hranu za životinje. To je mjesto u kojem naši kupci mogu uvijek dobiti potpuno personaliziranu uslugu, savjete i prijedloge naših prodavača i veterinara. Važno nam je da se u našem prostoru jednako dobro osjećaju i ljubimci i njihovi vlasnici i ponosni smo što je naša predanost prepoznata na pet europskih tržišta“, naglasio je Tim Terva, izvršni direktor Pet Network grupe.

Od ove godine, Pet Network grupa ima novi tim pod vodstvom Tima Terva. Gospodin Timo ima više od 15 godina iskustva u maloprodaji, uključujući i dugogodišnju karijeru u Lidlu na mjestu regionalnog direktora strateški važnog talijanskog tržišta. Zatim je radio u Musti grupi, vodećoj skandinavskoj maloprodajnoj kompaniji za hranu i dodatke za kućne ljubimce. U njegovom timu su i Neda Vuk, glavna izvršna direktorica za Hrvatsku, Srbiju i Bugarsku za Pet centar i Maxi Pet, potom Adriana Mateescu, glavna izvršna direktorica za Rumunjsku za Maxi Pet i Animax. Borut Magister glavni je izvršni direktor za Sloveniju, a CFO je Martina Babić.

''Investiramo u sva postojeća tržišta kroz program brze ekspanzije. Imamo snažnu prisutnost u regiji i sada je pravo vrijeme da uložimo u daljnji razvoj. Do kraja 2025. godine planiramo otvoriti 100 novih lokacija kako bismo zadovoljili rastuću potražnju proizvoda za kućne ljubimce. Istovremeno ulažemo i u digitalni razvoj – naše kupce ne kategoriziramo kao kupce u trgovinama ili online kupcima. Umjesto toga razvijamo svoje poslovanje kako bismo našim klijentima služili iz tzv. perspektive omnikanala, u kojem su svi postojeći kanali integrirani'', istaknuo je Terva.

Nakon pandemije, kupci ponovno žele mogućnost osobnog dolaska u trgovinu, dobivanja profesionalnih savjeta u svakoj fazi života njihovih ljubimaca. Stoga, ne iznenađuje činjenica da se velik broj kupaca vratio u trgovine.

Pet centar, vodeći domaći proizvođač i distributer hrane i ostalih potrepština za kućne ljubimce, djeluje u sklopu Pet Network grupe i već 23 godine osigurava ne samo najbolju ponudu hrane i svih ostalih potrepština za kućne ljubimce, već njihove trgovine osiguravaju savjete vrhunskih veterinara, veterinarske ljekarne te online trgovinu Click & Collect koja nudi dostavu istoga dana što je, prema mišljenju novog izvršnog direktora Grupe, Tima Terva izuzetno važan segment poslovanja koji planiraju dodatno usavršavati u skladu s potrebama modernih kupaca.
U Hrvatskoj, Pet centar ima deset trgovina u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Puli i Splitu.

Tagovi: Pet retail, Pet centar, kućni ljubimci
PROČITAJ I OVO
Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle potvrdila dividendu
POTVRDA
Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle potvrdila dividendu
ZAGREB - Dividenda će se isplatiti 22.07.2022. godine (payment date) svim dioničarima Društva koji 01.07 2022. godine (record date) imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva.
Eurowings, Lufthansa i Austrian otkazali 55 letova prema Hrvatskoj
LETOVI
Eurowings, Lufthansa i Austrian otkazali 55 letova prema Hrvatskoj
ZAGREB - Prijevoznici iz Lufthansa grupacije, Eurowings, Lufthansa i Austrian Airlines, otkazali su ukupno 55 povratnih letova prema hrvatskim zračnim lukama najavljenih za srpanj ove godine, sve kako bi osigurali redovno odvijanje operacija zbog nedostatka radne snage kod samih prijevoznika ali i u zračnim lukama prema kojima prometuju.
Đuro Đaković smanjio temeljni kapital kako bi pokrio gubitke
POTEZI
Đuro Đaković smanjio temeljni kapital kako bi pokrio gubitke
SLAVONSKI BROD - Glavna skupština Đure Đakovića donijela je odluku o smanjenju temeljnog kapitala zbog pokrića gubitaka s početnih 203 milijuna kuna na 2,03 milijuna kuna.
U Srbiji dnevno nikne deset kompanija čiji su vlasnici Rusi
TREND
U Srbiji dnevno nikne deset kompanija čiji su vlasnici Rusi
BEOGRAD - Od početka rata u Ukrajini, oko 10.000 državljana Rusije doselilo se u Srbiju. Najčešće rade u IT sektoru i žive u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu. U tim mestima osnovano je gotovo 1.300 firmi, a procenjuje se da će ih u našoj zemlji biti sve više.
Elan se nakon 15 godina vraća na tržište bicikala
POVRATAK
Elan se nakon 15 godina vraća na tržište bicikala
BEGUNJE - Elan se vraća na biciklističko tržište nakon više od 15 godina. Tvrtka je najavila širenje brenda na segment brdskih bicikala, a osmislila je i kolekciju za biciklizam.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE