GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petrokemija: Skladište amonijevog nitrata je pod nadzorom

Petrokemija: Skladište amonijevog nitrata je pod nadzorom
POD NADZOROM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2020 / 22:21
Autor: SEEbiz / HRT
KUTINA - Kutinska Petrokemija oglasila se povodom jučerašnje razorne eksplozije skladišta amonijevog nitrata u Bejrutu priopćivši kako i sami proizvode te skladište amonijev nitrat, ali da je skladište pod kontinuiranim nadzorom te da je ulaz u njega strogo ograničen.

U eksploziji je prema posljednjim informacijama poginulo 135 ljudi.

- Petrokemija d.d. Kutina u svom proizvodnom asortimanu posjeduje proizvode na bazi amonijevog nitrata. Mi proizvodimo te skladištimo amonijev nitrat koji se koristi u poljoprivredne svrhe kao gnojivo, kao i tehnički amonijev nitrat. Za skladištenje amonijevog nitrata Petrokemija d.d. je sukladno zakonskim propisima izgradila posebno skladište. Skladište amonijevog nitrata i uskladištena roba su pod kontinuiranim video nadzorom 24 sata dnevno, svakodnevno se obavlja i fizički obilazak skladišta, ulaz u samo skladište je strogo ograničen i dozvoljen samo ovlaštenim osobama, navodi Petrokemija.

Dodaju kako je skladište opremljeno propisanom protupožarnom opremom te da sukladno zakonskim propisima i procjeni protupožarne opasnosti Petrokemija d.d. u svom sastavu ima i profesionalnu vatrogasnu postrojbu za sve protupožarne intervencije unutar Petrokemije, pa tako i u slučaju eventualnog požara u skladištu amonijevog nitrata.

- Na kraju naglašavamo da je Petrokemija d.d. poduzela i svakodnevno poduzima sve aktivnosti iz područja zaštite na radu i zaštite od požara u cilju sprečavanja incidenata, zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: Petrokemija, amonijev nitrat
PROČITAJ I OVO
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE