GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

PEVEX dobio nagradu struke za implementaciju sigurnosnih mjera

PEVEX dobio nagradu struke za implementaciju sigurnosnih mjera
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.10.2020 / 08:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Struka i žiri Hrvatske udruge menadžera sigurnosti prepoznali su napore tvrtke da stvori što sigurnija radna mjesta za svoje zaposlenike, a kupcima omogući što sigurniju kupnju nizom sigurnosnih mjera, posebno jednom.

PEVEX je izabran kao tvrtka koja je implementirala „najbolji projekt poslovnog sektora u ostvarivanju sigurnosti zajednice“ za svoj projekt uvođenja termalnih kamera u prodajne centre. 

„Trgovački lanac PEVEX među prvima je u svibnju ove godine u sve svoje prodajne centre postavio ovaj visokotehnološki sustav zaštite kako bi dodatnom opremom zaštitio kupce i zaposlenike od širenja koronavirusa. Kamere u realnom vremenu uspoređuju temperaturu ljudi bez kontakta s predmetima oko njih, na udaljenosti od dva metra. Snimi li kamera povišenu temperaturu, aktivira se tihi alarm o čemu se diskretno informira kupca, a PEVEX mu uz dezinficijens osigurava zaštitnu masku i rukavice.“, rečeno je u obrazloženju dodijeljene nagrade u Opatiji u četvrtak, 1. listopada 2020.

Nagradu je uručila Dinka Rajčić, potpredsjednica Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, a preuzeo ju je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave PEVEX-a.

„U ime svih zaposlenika PEVEXA zahvaljujem vam se na ovoj nagradi. Drago nam je da je i struka prepoznala značaj uvođenja visokotehnoloških mjera zaštite u sve naše prodajne centre, njih 26 diljem Hrvatske. PEVEX je, prema saznanjima, prvi trgovački lanac u cijeloj Europskoj uniji koji je uveo termalne kamere. Stalno promišljamo koje dodatne sigurnosne mjere možemo uvesti kako bi se naši zaposlenici osjećali što sigurnije na radnom mjestu, a naši kupci pri kupnji. Da se sigurna kupnja može osigurati i u vrijeme pandemije pokazuju i 4 ankete koje smo proveli među našim kupcima. Izrazito zadovoljstvo PEVEXOVIM zaštitnim mjerama u svakoj anketi je potvrdilo oko 90 posto ispitanika. Do sada smo u zaštitne mjere uložili oko 2 milijuna kuna, a sigurnost rada i kupnje i dalje nam ostaju u vrhu prioriteta poslovanja.“, rekao je Lovrinčević prilikom preuzimanja nagrade.

Niz zaštitnih mjera

Podsjetimo, beskontaktni dezinfektor ruku također je postavljen ispred ulaza u svakom od 26 PEVEX-ovih prodajnih centara, a na kojem si kupci mogu uzeti i jednokratne rukavice.

Kao zadnju od novih zaštitnih mjera PEVEX je uveo zamagljivače Nebulo-Igeba, uz zaštitnu opremu (odjela, maske, rukavice..) za svih 26 prodajnih centara. Zamagljivači su jednostavni za rukovanje, a imaju optimalne radne karakteristike budući da pretvaraju higijensko sredstvo u aerosol koji ima dublji prodor u sve dijelove prostorija.
Termalne kamere i zamagljivači naći će se i u najnovijem prodajnom centru PEVEX-a u Slavonskom Brodu čije je otvorenje planirano za 7. listopada ove godine.

Tagovi: PEVEX, Jurica Lovrinčević, Dinka Rajčić, Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, sigurnosne mjere, termalne kamere
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE